Annemieke Meester geeft voedingsadviezen

Foto: MJ Jonkers

Vrijdagavond gaf voedingsdeskundige Annemieke Meester haar eerste interactieve lezing in een serie van drie, over gezonde voeding. Haar toehoorders, allemaal deelnemer aan De Afvalrace De Wolden, hingen aan haar lippen, vooral natuurlijk toen bleek dat lekkers als roomboter helemáál niet tot de “verboden vruchten” behoorde….

DSCF6012

Als eerste merkte Annemieke op dat we niet voor niets bijeengekomen waren in de fitnessruimte van Fysiotherapie- en fitnescentrum Schreuder. “Beweging is één van de belangrijkste pijlers onder het afvallen”, stelde ze.  Maar voeding is ook erg belangrijk en Annemieke is gespecialiseerd in natuurlijke, onbewerkte voeding.

DSC_1956

“Dat je daar ook slanker van wordt, is een mooie bijkomstigheid en ook goed voor je lijf”, legt Annemieke uit. “Mensen die willen afvallen, gaan zichzelf vaak uithongeren. Daarmee doen ze zichzelf en hun lijf enorm tekort. Er ontstaan dan ook allerlei tekorten en erger nog: je hormoonhuishouding raakt van slag, waardoor je nog veel verder van huis raakt.”

DSCF6009

Veel mensen zullen bij afvallen en dieet denken aan “stoppen met vet”. Maar, zo vertelde Annemieke aan haar geboeide publiek, niets is minder waar. Het lichaam heeft bepaalde vetten echt nodig. Wie volgens haar adviezen eet (en drinkt!) kan rekenen op een fitter lijf, niet meer constant trek, geen pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel, en ga zo maar door. “Goede voeding geeft meer energie” weet Annenieke. Qua vetten raadt ze het gebruik van olijfolie, kokosolie en, jawel, roomboter aan.

DSCF6016

De Afvalracers die naar deze lezing zijn  gekomen, laten zich de door Annemieke gemaakte gezonde appeltaart goed smaken en vragen gretig naar het recept. Onder het genot van koffie, thee en appeltaart beantwoordt Annemieke al hun vragen, en dat zijn er heel wat.

DSCF6014

Kort gezegd is onbewerkt voedsel altijd de beste keuze. Veel groente en fruit en wie dat lastig eten vindt, kan daar natuurlijk een smoothie van maken. Zoetigheid mag best, maar dan liefst wel in de vorm van koudgeslingerde honing of bijvoorbeeld dadelsiroop. De recepten vliegen over tafel en Annemieke neemt de tijd om alles helder uit  te leggen. “Overgansgklachten, Diabetes type 2, dat kan allemaal verdwijnen met gezonde, natuurlijke voeding die niet, of zo min mogelijk bewerkt is” herhaalt ze nog een keer.

Wie deze voedingswijze wil overnemen, doet dat het beste met kleine stapjes. En wie meer wil weten, kan altijd terecht bij Annemieke Meester in haar praktijk in Koekange. Aangezien ze aangesloten is bij de beroepsvereniging BATC worden haar consulten vergoed door de aanvullende verzekering.

DSC_1954

 

Lees ook:

Reacties