De Personal Trainers van De Afvalrace stellen zich voor

Foto: MJ Jonkers

Reinier Schreuder ontvangt ons lachend in zijn fysiotherapie- en fitnesspraktijk in Ruinen, hij heeft er zin in. We volgen hem door de gang van de gezellig ingerichte praktijk. Aan de muur prachtige portretten en dorpsgezichten van de hand van zijn partner Suzanne.

DSC_1765-Medium

“Ik heb al een aantal gesprekken met deelnemers aan De Afvalrace gevoerd en ik moet zeggen: het is ontzettend leuk”, vertelt Reinier enthousiast. “De mensen zijn allemaal enorm gemotiveerd, dat inspireert mij ook weer. Het wordt nog een hele klus hoor, om daar straks 1 kandidaat uit te kiezen voor het gratis traject!”

DSC_1768 (Medium)

Ruime praktijk

De ruime praktijk van Reinier en Suzanne is licht en modern ingericht. Op dit moment wordt er ook nog een kleine verbouwing uitgevoerd. De behandelruimte van zijn vrouw wordt momenteel helemaal vernieuwd. 23 jaar geleden namen ze de praktijk in Ruinen over. “Toen we hier kwamen kijken, voelden we ons hier meteen thuis” herinnert Reinier zich. “We vonden Ruinen een leuk en gezellig dorp en de omgeving, ja die is natuurlijk schitterend.”

DSC_1769 (Medium)

De praktijk was al snel een succes en de eerste verbouwing liet niet lang op zich wachten: de garage werd omgebouwd tot oefenzaal. De praktijk bleef groeien en in 1996 werd een uitbouw aan de praktijkruimte gerealiseerd waardoor de fitnessruimte nu een serre-achtig karakter heeft en uitkijkt op de fraai aangelegde tuin. “Sinds die uitbouw bieden we ook fitness aan”, vertelt Reinier. “Eerst deden we dat in combinatie met de fysiotherapie maar aangezien er enorm veel belangstelling voor was, kunnen mensen hier nu ook alleen komen om te fitnessen.”

DSC_1776 (Medium)

Uniek

Reinier heeft na zijn studie fysiotherapie nog verschillende opleidingen gevolgd, heeft sportfysiotherapie gestudeerd en is gediplomeerd fitness-trainer. De praktijk is ook in de avonduren geopend, speciaal voor wie ’s avonds nog even wil trainen of overdag moeilijk weg  kan. En wat misschien wel uniek is in deze praktijk: op maandagavond is er een inloopspreekuur, vertelt Reinier. “Wie bijvoorbeeld in het weekend een sportblessure heeft opgelopen, kan zonder afspraak zo binnen lopen. Even aankaarten wat er mis is en je  wordt meteen geholpen.”

Ook met de begeleiding van afvallers heeft Reinier ruime ervaring. “Ik  heb eerder ook al andere programma’s gedaan met mensen die daar belangstelling voor hadden of die daar medisch gezien echt noodzaak voor hadden. Dat geeft veel voldoening hoor, als je mensen zo kunt helpen.”

DSC_1777 (Medium)

Gezonder leven

De eerste intakegesprekken met deelnemers aan De Afvalrace lopen inmiddels. “De meeste mensen hebben een beetje drempelvrees”, verklaart Reinier, “nergens voor nodig natuurlijk. Dat eerste gesprek is gratis en nog helemaal vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Mensen denken veel te snel: oohh dat is niks voor mij! Maar wie gezonder wil worden en niet alleen een gezond gewicht maar ook een gezonder leven wil hebben , die moet niet aarzelen en zich gewoon opgeven voor De Afvalrace”.

Sfeer

Gezelligheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel bij de Schreuders vertelt Reinier.  “Natuurlijk, wij doen ook aan meten en wegen, maar hier train je in alle rust en gezelligheid en niet met allemaal fanatieke bodybuilders om je heen. We zijn geen sportschool zoals je die in de grote steden tegenkomt. Hier is altijd wel een klein groepje mensen lekker aan het trainen, maar we nemen ook de tijd voor een gesprekje tussendoor.”

DSC_1783 (Medium)

Voldoening

In de lichte fitnessruimte  valt niet alleen het enorme aantal verschillende fitnessapparaten op, maar ook de heerlijk rustgevende sfeer.  De fitnessruimte is gesitueerd in een serre serre-achtige aanbouw en kijkt uit op de ruime tuin van de Schreuders. De aanwezige apparatuur varieert van heel eenvoudig tot een geavanceerde wielrensimulator die je het idee geeft dat je daadwerkelijk door de Franse Alpen fietst. Lenig demonstreert Reinier zelf welke oefeningen op een aantal  van de apparaten mogelijk zijn. Ook voor de skiërs staat er een perfect trainingsapparaat. “De mensen kunnen de oefeningen natuurlijk net zo zwaar maken als ze zelf willen”, legt Reinier uit om, er lachend aan toe te voegen “maar ik vraag wel steeds meer van ze hoor. Kom op je kunt best nog een keer, en ja zo komen ze dan steeds verder en dat geeft mij dan ook weer heel veel voldoening, dat ik ze steeds een stukje verder kan helpen.”

DSC_1773 (Medium)

De Afvalrace

Reinier is één van de twee personal trainers die voor De Afvalrace De Wolden momenteel  intakegesprekken voert met de deelnemers die zich opgeven voor De Afvalrace. Reinier zal daar in zijn geval één gelukkige uit te kiezen die het hele zes maanden durende programma van de Afvalrace onder zijn hoede gratis mag volgen  De overige inschrijvers mogen het programma ook volgen, tegen een gereduceerd tarief. We gaan dus nog veel meer horen van De Afvalrace en van Reinier en zijn collega-trainer Rémon Ernst die al eerder op deze website werd voorgesteld.

Inschrijven voor de Afvalrace? Klik hier!

Lees ook:

banner-300x125-inschrijven-dewolden (1)

Reacties