José de Jong start haar Afvalrace

Foto: R. Schreuder

Yes!!!! Het gaat beginnen!!

Afgelopen 20 januari ben ik “overvallen” door Reinier Schreuder en Marja Jonkers van de Woldennieuws.nl met een cheque en een enorme bos bloemen!

Ik heb mijn deelname aan de afvalrace gewonnen!!! Vanaf nu ga ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen!

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben José de Jong-Dingsté, 44 jaar, getrouwd en moeder van 2 dochters (13 en 4 jaar). Wij wonen nu 1 jaar in Zuidwolde. En tot nu toe vind ik het erg leuk hier. Leuke mensen, mooi dorp en prachtige omgeving! De omgeving is niet helemaal nieuw want wij hebben ook 12 jaar in de Wijk gewoond.

Ik heb mij voor de afvalrace opgegeven omdat ik van mijn overgewicht af wil! Ik ben er helemaal klaar mee! Wij hebben een nieuw leven, nieuwe woonplaats, hagelnieuw huis en nu nog een nieuwe ik!! Ik ben er klaar voor.

Zo’n 7 jaar geleden heb ik het ook eens gedaan, afvallen. Toen ben ik 36 kilo afgevallen in 6 maand. Maar dit ging op een niet zo’n gezonde manier. Ik sportte toen wel maar at niet echt gezond. Het overgewicht is ontstaan  na mijn zwangerschap.

Na een aantal slanke jaren werd ik weer zwanger. En ja je raadt het al: de kilo´s vlogen er weer aan.

Na mijn laatste zwangerschap is er bij mij een aangeboren heupafwijking geconstateerd. Daar ben ik aan geopereerd. Daarna heb ik een jaar moeten revalideren. Ook dat is niet goed voor de kilo’s. Resultaat is dat ik zo´n 25 a 30 kilo overgewicht heb. Die wil ik er graag weer af hebben. Ik ben daarom ook er blij dat ik mee doe aan dit programma. Ik pak de uitdaging met twee handen aan. Op naar een gezonder, fitter en gelukkiger leven! Onderleiding van Reinier.

Blije groeten! José

image001

Reacties