Paula, José en Melissa gaan er voor: 180 dagen werken aan een gezonder leven

Foto: MJ Jonkers

Vandaag was het dan eindelijk zover: de winnaars van de gratis plaatsen in De Afvalrace hebben uit handen van de personal trainers de cheque voor 6 maanden gratis training en advies  overhandigd gekregen.

’s Morgens was als eerste Paula Biemolt aan de beurt. Dat trainer Rémon Ernst met een dikke bos bloemen voor de deur stond, zei haar al genoeg. Haar verbazing was bijna nog groter dan haar vreugde. “Ik hoopte het natuurlijk wel” lacht ze, “maar ja, ik win normaal nooit iets dus ik had dit echt niet verwacht!”

DSC_1866 (Medium)

Paula vertelde dat ze al eerder lijnpogingen had gedaan, met allerlei diëten, soms alleen en soms samen met haar man. “Maar het zat er ook altijd zo weer aan, en dat wil ik niet meer!”. Rémon kan haar wat dat betreft meteen al gerust stellen. “Zoals we het nu gaan aanpakken, krijg je gewoon een blijvend lager gewicht en een betere gezondheid”. Dat hoort Paula graag want ze heeft altijd fanatiek gedanst, maar buiten de dieetperiodes om,  lukte dat niet meer omdat haar knieën niet tegen de belasting van haar gewicht konden.

DSC_1869 (Medium)

Rémon en Paula hebben meteen spijkers met koppen geslagen en de eerste afspraak gemaakt. Ook iedereen die zich wel aangemeld heeft, maar niet een gratis plaats  heeft gewonnen, krijgt trouwens een mooi aanbod van Rémon en Reinier om toch mee te kunnen doen.

logo-zwart-420                    Schermafbeelding-2016-01-13-om-12.11.57

’s Middags gaat eerst trainer Reinier Schreuder naar zijn finaliste. Aan de rand van Zuidwolde, net goed en wel in haar nieuwe huis getrokken, valt José de Jong bijna om van verbazing als Reinier voor de deur blijkt te staan. Juichend gooit ze haar armen in de lucht: “YES! Het gaat gebeuren!”

DSCF5835 (Medium)

Terwijl ze de cheque en de bloemen een mooi plekje geeft, vertelt ze dat ook zij al ettelijke lijnpogingen achter de rug heeft. Maar niet altijd even succesvol  of gezond en uiteindelijk kwamen, mede door haar zwangerschappen en een heupdysplasie, alle kilo’s gewoon weer terug. “Eerst twijfelde ik of ik zou meedoen, maar ik heb nu alles eigenlijk heel goed voor elkaar: we wonen hier heel mooi, ik heb twee gezonde kinderen, alles gaat goed, nu wordt het tijd om aan mezelf te werken. Ik ga 6 maanden investeren in  mezelf, heb ik me voorgenomen!”, zegt ze vastbesloten.

DSCF5843 (Medium)

Later op de middag is Rémon weer aan de beurt om een cheque uit te reiken. Rémon neemt twee gratis kandidaten onder zijn hoede en had behalve Paula Biemolt ook een jeugdige inwoonster van Drogteropslagen geselecteerd. De motivatie en vastbeslotenheid van Melissa Kuijer hadden hem overtuigd: ook zij kreeg een gratis afvaltraject aangeboden. Als Melissa de voordeur  opendoet en Rémon ziet met de bloemen en de cheque, weet ze even niet waar ze het zoeken moet. Maar de blijdschap overwint al snel.

DSCF5844 (Medium)

Ook Melissa heeft al eerder gelijnd. “Eigenlijk ben ik daar al mee begonnen toen ik nog op de basisschol zat”, vertelt ze. Rémon kijkt een beetje bedenkelijk. Ook Melissa heeft al vele diëten achter de rug en wil nu eindelijk wel eens definitief van die extra kilo’s af. En ze heeft zelf ook al een prachtig doel voor ogen. “Straks op het gala van school, wil ik er gewoon heel goed uitzien in mijn galajurk!”. Ook Melissa maakt meteen de eerste afspraak met Rémon.

DSCF5860 (Medium)

Volgende week hebben Paula, José en Melissa hun eerste afspraak met hun trainer en ook de overige deelnemers aan De Afvalrace zullen dan met de “race”beginnen. Leuk extra nieuwtje voor deze deelnemers is, dat de trainers samen met De Wolden Nieuws een extra prijs uitloven voor de deelnemer die in percentage uitgedrukt, het meeste gewicht heeft verloren.

 

Met dank aan de Zuidwoldiger bedrijven Flip Reclame voor de strakke cheques en Flower Fashion voor de prachtig opgemaakte boeketten.

1929951_756153241186240_5786745247232342676_n 12592543_756216881179876_525275307011265291_n

Reacties