Puzzelaars in Koekange breken zich het hoofd over Jan van Haasteren-werk

21 okt , 9:39 Nieuws
pn20102024 koekange legpuzzelstrijd17
Artizzl Media / Peter Nefkens
Koekange - De legpuzzelwedstrijd die zondag in de schakel">dorpshuis De Schakel in Koekange is gehouden, werd uiteindelijk gewonnen door het team Puzzelprutsers. De teamleden kwamen uit Meppel en Staphorst en bleken hun naam dus geen eer aan te doen.
Er moest een puzzel van duizend stukjes van Jan van Haasteren worden gelegd door de twaalf teams, het was de meest recente puzzel 'Skate Bowl' met daarin een groot aantal figuurtjes in een witte en lichtgrijze omgeving. Dat bleek voor de teams heel erg lastig puzzelen, want het winnende team deed er net gene twee uur over. Vorig jaar jaar deed het winnende team er 1 uur en 8 minuten over.

Uit de wijde omgeving

Maar het ging uiteindelijk om de gezelligheid in De Schakel, waar puzzelaars uit de wijde omgeving de strijd aan gingen met elkaar en de legpuzzel. Na de Puzzelprutsers werd het team Puzzelfanaten tweede (2.05.10) en 4PK derde (2.24.23). Het was de tweede keer dat beheerster Jennie Zwiers de puzzelstrijd in haar dorpshuis had, vorig jaar lag de organisatie nog bij Erik Kuijer uit Ruinerwold, nu deed Jennie het zelf met haar medewerkers.
De deelnemers waren zeer geconcentreerd, de foto's spreken voor zich.