Meeste afvalracers al minimaal 1 kilo weggesport

Foto: R.Schreuder

Ze zijn van start, alle “afvalracers”. Een deel wordt  begeleid door personal trainer Rémon Ernst en een ander deel door Reinier Schreuder. En allemaal zijn ze even fanatiek.

Er wordt hard getraind in de sportzalen van Rémon en Reinier, de deelnemers aan de Afvalrace De Wolden zijn immers allemaal supergemotiveerd om hun doel te halen én te behouden. Ze gaan stuk voor stuk voor een gezonder gewicht en (dus) een gezonder leven.

DSC07549

Afgelopen vrijdag hebben ze naast hun training ook nog een interactieve lezing over voeding kunnen volgen. Een interessante avond waarop bleek dat we met ons gezonde verstand en wat extra kennis over gezonde, natuurlijke voeding een heel eind komen. Een eye-opener voor veel deelnemers was de uitleg van voedingsdeskundige Annemieke Meester over het gebruik van vetten, waarbij bleek dat een goede kwaliteit roomboter, mits met mate gebruikt, in principe gezonder voor je lijf is dan alle light-producten. Thema van deze voorlichtingsaond was het ontbijt en de aanwezigen kregen een heerlijk stuk gezonde appeltaart voorgeschoteld als voorbeeld van een creatief en gezond ontbijt-idee. Op 19 februari is de volgende lezing, thema zal dan een gezonde lunch zijn.

DSC07551

De “afvalracers” zijn allemaal  nog maar net begonnen, maar zitten al helemaal in het proces: meten, wegen, voedingsadvies, oefeningen om thuis te doen. De deelnemers op bovenstaande foto zijn allemaal de eerste kilo(‘s) al kwijt! In de komende maanden gaan ze nog heel wat meemaken. Stevige wandelingen in de prachtige natuur rond Ruinen, bootcamps van Rémon Ernst, een workshop over gezond koken en nog een aantal verrassende evenementen waarbij telkens gezond eten en bewegen centraal staan.

Instappen bij De Afvalrace kan niet meer, het traject is daarvoor al te ver in gang, maar wie ook wil werken aan een gezonder en fitter lijf kan zich natuurlijk ook zelf aanmelden bij Fysiotherapie- en fitnesscentrum Schreuder of bij Mental in Motion van Rémon Ernst.

 

Reacties