Goede voornemens

Foto: davidmulder61 via Foter.com CC BY-SA

In de top 10 van de meest populaire goede voornemens staat “Afvallen” nog steeds met afstand op nummer 1. Maar volgens een onderzoek van de gezamenlijke zorgverzekeraars lukt het 92% van de mensen niet om zich aan hun goede voornemens te houden. Hoe komt dat toch?

Zonder hulp lukt het niet

Het is nu eenmaal moeilijk: op eigen houtje afvallen. Maar weinig mensen lukt het om zonder professionele hulp een gezonde levensstijl te onwikkelen en het daarbij behorende gezonde lichaamsgewicht te bereiken. Bij De Afvalrace is het doel: een gezonder leven. De deelnemers gaan trainen, krijgen voedingsadviezen en volgen een traject van 6 maanden waarin ze op allerlei vlakken werken aan een gezond leven en dus ook een gezond gewicht. Wie wil dat nu niet: een eigen personal trainer en 6 maanden lang hulp en ondersteuning bij het afvallen. Na afloop van zes maanden Afvalrace vieren alle deelnemers samen met hun familie en vrienden het bereikte resultaat tijdens een afsluitend feest. Aanmelden kan nog tot 10 januari op de website van De Afvalrace.

De Afvalrace

De Wolden is de eerste noordelijke gemeente die meedoet aan De Afvalrace. Dit fenomeen is gestart beneden de grote rivieren en was daar een groot succes. En dat is het trouwens nog steeds. De blogs van de deelnemers liegen er niet om. Ze zijn blij met hun nieuwe lijf, ze werken aan zichzelf en ze hebben er alle vertrouwen in dat ze het na hun zes maanden begeleiding zelf ook kunnen.

banner-300x125-inschrijven-dewolden (1)Aanmelden

Aanmelden voor de Afvalrace in De Wolden kan nog tot 10 januari op de website van De Afvalrace. Na aanmelding volgt een intake-gesprek. Uit alle mensen die zich inschrijven in De Wolden worden drie personen geselecteerd die het geluk hebben dat ze het 6 maanden durende programma gratis mogen volgen. Zij worden getraind door personal trainer Rémon Ernst en Fitness Centrum Schreuder, krijgen voedingsadviezen, clinics en nog veel meer. Wie zich wel heeft aangemeld, maar niet tot de drie geselecteerden behoort, kan het hele programma van 6 maanden training, begeleiding, clinics en voedingsadviezen ook volgen, tegen een sterk gereduceerd tarief.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website van De Afvalrace of lees de verhalen van deelnemers in andere gemeenten zoals Brenda en Marieke.

fb-banner-brenda-marieke

 

Wie ook lekkerder in zijn vel wil zitten, eindelijk die kilo’s kwijt wil en dat traject van zes maanden op weg naar een gezonder en gelukkiger leven wel aandurft, kan zich tot 10 januari nog opgeven op de website van De Afvalrace.

Klik hier voor de verhalen van twee deelnemers in Dongen, Brenda en Marieke, die al een heel eind op weg zijn:

Brenda (http://www.deafvalrace.nl/blog/brenda-van-riel/)

Marieke (http://www.deafvalrace.nl/blog/marieke-de-jong/)

d1bca372-f757-4018-b6a5-3af4819c8c51

 

 

Reacties