Meer geld nodig voor behandeling van Nikita Heuvelman: nu 250.000 euro

Nikita na de eerste operatie.
Nikita na de eerste operatie.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – De 20-jarige Nikita Heuvelman uit Zuidwolde heeft inmiddels in Amerika de eerste levensreddende operatie aan haar nekwervels ondergaan. De wervels werden door middel van donorbot met daaroverheen plaatjes met schroeven aan elkaar bevestigd. Er volgen nog vele onderzoeken naar alle ziekteverschijnselen die Nikita er in de afgelopen jaren en maanden bij heeft gekregen.

“Ze heeft dus nog een hele lange weg te gaan, maar de eerste stap is nu gezet”, aldus haar moeder Brenda. Na deze ingrijpende operatie aan de nekwervels zal Nikita ook nog een tweede zware operatie moeten ondergaan, namelijk aan haar onderrug. Hierbij wordt het ruggenmerg losgemaakt van de onderste ruggenwervels. Het streven is om deze operatie 30 dagen na de eerste uit te voeren, mocht dit haalbaar zijn. Deze twee operaties worden niet door de ziektekostenverzekering vergoed, omdat de kennis en kunde in Nederland ontbreken. Inmiddels is er via een CT-scan ook geconstateerd, dat er een stent in een beknelde ader in haar bekken moet worden geplaatst. Daarmee zal de doorbloeding in haar maagdarmstelsel weer beter kunnen functioneren. Dat zal dan de derde operatie voor haar worden.

Nikita wordt in Amerika behandeld. (Eigen foto)

 

Ernstige verzwakking

Nikita krijgt nu veel infusen om tekorten aan te vullen, antibiotica, pijnmedicatie en ze slaapt hierdoor bijna hele dagen. Omdat ze zo zwak is, bijna niet kan slikken en zelf geen voedsel meer tot zich kan nemen, omdat haar maagdarmstelsel het niet verdraagt, heeft de arts besloten om haar voeding per infuus te geven. Zodoende kan ze wat aansterken.

De ernstig verzwakte gezondheid van Nikita vraagt om meer onderzoeken, behandelingen en een langere verblijfsduur in Amerika. Daarnaast is de wisselkoers ongunstig veranderd, wat maakt dat de kosten daardoor alleen al 10 % hoger zullen uitvallen. Alles bij elkaar betekent dit, dat het streefbedrag van € 180.000,– dat een half jaar geleden is vastgesteld, niet genoeg is om alle bijkomende kosten te dekken. Omdat dit voor Nikita de enige kans op herstel is, wordt de inzamelingsactie voortgezet, zodat alle noodzakelijke medische behandelingen kunnen plaatsvinden. Het streefbedrag is nu op € 250.000,– vastgesteld. Op dit moment is er een bedrag van bijna € 198.000,– beschikbaar. Haar moeder: “We zijn zo ongelofelijk trots op haar. Het is onbegrijpelijk hoe ze dit alles doorstaat. Er waren vele onderzoeken en behandelmomenten, waarbij de tranen mij over de wangen rolden. Nikita verdient het zo. Ze heeft al zo veel jaren moeten vechten en heeft hierdoor de mooiste jaren van haar leven moeten missen”.

Donaties zijn dus nog steeds zeer welkom. Verdere informatie over Nikita is te vinden op www.nikitawilweerleven.nl. Daar is ook de mogelijkheid om te doneren.

Lees ook Nikita onderweg naar Amerika, maar er is nog ruim 20.000 euro nodig

Summer Sale De Wolden levert bijna 40.000 euro voor Nikita op

 

Foto’s van de familie

Reacties

Cookieinstellingen