Summer Sale De Wolden levert bijna 40.000 euro voor Nikita op

Cheque van 10 mille, er kwam later nog veel meer bij.
Cheque van 10 mille, er kwam later nog veel meer bij.
Foto: Fred Lubbers

Veeningen – Met een gemiddelde prijs voor paarden van 60.875 en die voor veulens van 13.417 euro kon zaterdagavond bij CH De Wolden worden gesproken van een succesvolle veiling Summer Sale. Daarnaast leverde de dinerbon voor de zieke Nikita minstens 30.000 euro op. Hoge bedragen die zaterdagavond werden betaald nadat veilingmeester Frederik de Backer de bon en de viervoeters op zijn onnavolgbare wijze had gepresenteerd.

Uitschieter bij de paarden was de prachtige schimmel Jolly Karla V. Deze nakomeling van de bekende tophengst Zirocco Blue en keurhengst Corland bracht bij opbod een bedrag van 90.000 euro op. Deze achtjarige heeft ook een succesvolle moederlijn, want bekende paarden als Mr. Blue, die succes had onder Bert Romp en Eline Haas en KM Wish, die onder het zadel reed met Jur Vrieling, zijn uit die lijn voortgekomen.

Respectabel bedrag

Twee paarden brachten ieder een bedrag van 75.000 euro op, Max Blue (Zirocco Blue x Chin Chin) en Qwando van de Rispen (Matisse de Mariposa x Phin Phin). Verder waren Lora Es (Falaise de Muze x Chellano Z) voor 65.000 en Mowgli T (El Salvador x Padinus) verkoopprijs 60.000 euro bij de bieders in trek. Het “goedkoopste” paard ging weg voor het respectabele bedrag van 30.000 euro en dat was Sabrina II VM Z (Sir Obolensky Z x Caretino).

De prachtige schimmel Jolly Karla V, die hier op de Summer Sale wordt getoond, bracht een bedrag van maar liefst 90.000 euro op. (Foto: Hans Khoe)

 

Bij de veulens was Sire HK, ook een nazaat van Zirocco Blue en de eveneens bekende hengst Indoctro, een gewilde viervoeter. Het fokproduct van fokker Koers uit Hijken bracht na aanprijzen door veilingmeester Frederik de Backer een bedrag van 25.000 euro op. Het was een enorme uitschieter. Het op een na duurste veulen was Baldric (Baltic x Aganix de Seigneur) met een prijskaartje aan zijn staart van 16.500 euro.

Enorm bedrag voor Nikita

Ook de dinerbon voor het goede doel leverde een enorm bedrag op, namelijk meer dan 30.000 euro en later kwam daar nog meer geld bij. Zondagochtend stond de teller al op bijna 40.000 euro voor de zieke Nikita uit Zuidwolde. Ook nu was tweesterren-restaurant De Groene Lantaarn in Staphorst de schenker van de maaltijd bon voor twaalf personen bij dat restaurant.

Het goede doel waar de opbrengst naar toe gaat, is ditmaal de Stichting Nikita Wil Weer Leven. Deze stichting zet zich in om maar liefst 180.000 euro binnen te halen om een operatie (inclusief reis en verblijfkosten) in Amerika te kunnen bekostigen. Nikita uit Zuidwolde moet die operatie ondergaan, omdat deze 19-jarige jonge vrouw lijdt aan de ernstige aandoening CCI/AAI. Haar lichaam kan haar hoofd niet dragen omdat de nekwervels instabiel zijn en de banden het hoofd niet op haar plek kunnen houden. Ze heeft erg veel pijn en neurologische klachten. Omdat er in Nederland geen kundige specialisten zijn, wil de verzekering deze operatie niet bekostigen, waardoor de familie zelf het geld bijeen moet zien te krijgen. Zaterdagavond werd  onder leiding van veilingmeester Frederik de Backer fors geboden op de bon en bij afslag werd deze geveild voor 10.000 euro. Echter, nadien kwam er veel geld bij en voorlopig staat de teller op bijna 40.000 euro voor Nikita.

Reacties

Cookieinstellingen