Fotoserie: Ode aan Arend en Aaltje Noordhuis uit Ruinen

Ruinen – De zondag overleden Arend Noordhuis uit Ruinen laat louter warme herinneringen na. Op 104-jarige leeftijd kwam een einde aan een rijk leven, waar met name de laatste jaren de schijnwerpers op het leven van Arend en Aaltje aan De Heurinks in Ruinen kwamen te staan. Niet zo vreemd wanneer je liefst 82 jaar en 297 dagen getrouwd bent geweest, een nationaal record.

De landelijke en regionale media wisten het sympathieke echtpaar wel te vinden en de deur stond altijd open. Alleen in januari 2018 moest er wel een draaiboekje aan te pas komen om niet alle journalisten tegelijk in huis te hebben. Dat was op 21 januari hun 80ste trouwdag, een bijzonderheid waarop zelfs Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma op af kwam. Wat het echtpaar zelf betreft waren ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima van harte welkom, zij wisten de weg naar De Heurinks niet te vinden.

Arend laat niet alleen zijn 102-jarige echtgenote Aaltje en familie achter, maar ook al die mooie herinneringen. Hij bleef altijd zichzelf en het stel gaf elkaar de ruimte. De verhalen zijn legio, veel daarvan zijn via Google terug te vinden,. Arend en Aaltje sierden menige landelijke krant, gaven acte de présence in tal van landelijke en regionale televisiejournaals, maar bleven altijd zichzelf. Arend laat zijn vrouw achter, maar met de kinderen nog steeds in de buurt, krijgt zij de hulp die ze nodig heeft. Aaltje is nog steeds goed gezond en bij de pinken, zo bleek ook tijdens haar 102de verjaardag. Speciaal voor Arend en Aaltje hier nog een ode aan het echtpaar, want bijzonder was het allemaal wel.

Lees ook Nationaal trouwrecord voor echtpaar Noordhuis

Of Arend en Aaltje Noordhuis scherpen huwelijksrecord aan

Meppeler Courant van juli 2018 met gedichten van Arend Noordhuis.

Reacties