Nationaal trouwrecord voor echtpaar Noordhuis

Arend en Aaltje Noordhuis
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Ze zijn al wereldberoemd in Nederland en hebben bijna alle mijlpalen al wel bereikt. Toch hebben Arend en Aaltje Noordhuis vandaag een record te pakken: met 80 jaar en 288 dagen zijn de inwoners van Ruinen het langst getrouwde echtpaar in Nederland ooit.

Ze nemen het record over van Pieter Ably en Henriëtte Jeane Tritsch, die op 23 juni 1928 net buiten Parijs trouwden en het 80 jaar en 287 dagen volhielden, tot mevrouw Ably op 6 april 2009 acht dagen voor haar 103de verjaardag overleed.

Arend Noordhuis (102) en Aaltje Nijstad (100) trouwden op 22 januari 1938 en wonen nog steeds op zichzelf in Ruinen. Een van hun twee dochters slaapt ’s nachts bij haar ouders, daarnaast hebben ze ook nog een zoon.

Het Ruiner echtpaar kwam met hun 80-jarige huwelijksfeest vol in de landelijke schijnwerpers te staan. In het stulpje stonden de journalisten uit het hele land bijkans in de rij om de twee het geheim van dit eiken huwelijksjubileum te ontfutselen. Aaltje vierde onlangs nog haar honderdste verjaardag.

De Wijk

Overigens meldt Wikipedia dat er een ander Nederlands echtpaar is dat liefst 82 jaar getrouwd is geweest. Het gaat om Jacob Kuik en Grietje van der Sluis, die allebei in de 19de eeuw in De Wijk werden geboren. Jacob en Grietje emigreerden in 1950 echter naar Canada en woonden dus hun halve leven in het buitenland. Op 28 december 2000 waren ze 82 jaar getrouwd, Grietje overleed op 21 augustus 2001, Jacob op 1 januari 2004, vier dagen na hun virtuele 85ste huwelijksdag. Ze woonden in Winnipeg, in de staat Manitoba.

Het langst getrouwde echtpaar ter wereld leefde in Engeland en tikte de 90 jaar aan.

Lees ook Aaltje Noordhuis is nu ook honderd jaar

Of lees Arend Noordhuis uit Ruinen tikt de 102 jaar aan

Reacties