Arend en Aaltje Noordhuis scherpen huwelijksrecord aan

Ruinen – In betrekkelijke rust vieren Arend en Aaltje Noordhuis uit Ruinen vandaag hun 82-jarige huwelijksjubileum. Geen volle huiskamer zoals twee jaar geleden, toen de complete landelijke en regionale media uitrukten voor dit bijzondere huwelijksjubileum, maar ‘slechts’ de kinderen, RTV Drenthe en een verslaggever die er bijna kind aan huis is.

Dankbaar zijn de beide 100-plussers dat ze nog steeds samen mogen leven en wonen in hun woning aan De Heurinks. „Hier willen we ook blijven, tot het einde”, zegt Aaltje duidelijk. Ze zijn nationaal recordhouder qua aantal huwelijksjaren en bouwen dat record met iedere dag een beetje uit.

Gezondheidsproblemen

De 101-jarige Aaltje is nog scherp, houdt de boel in de gaten en weet goed wat er allemaal nog te koop is in de wereld. Arend, 103 jaar oud inmiddels, heeft vorig jaar wat gezondheidsproblemen gekend en sukkelt aan het eind van de ochtend even in slaap. Niemand die het erg vindt, de beste man heeft het nodig en is even later weer wakker, en helder. „Wie waren dat voor het huis?”, vraagt hij als twee dames iets in de brievenbus hebben gedaan.

Beide echtelieden volgens het nieuws, lezen de regionale nieuwsbladen en kijken spelletjes, natuurfilms, (Duitse) muziek en quizzen op de televisie. Een potje rummikub of kaarten lukt Arend niet meer, daarom is Aaltje solidair met haar man. De televisie biedt wat dat betreft uitkomst. Het wachten is verder weer op wat mooier en vooral warmer weer, zodat ze in de rolstoel weer door de omgeving kunnen rijden met wat hulp.

Reacties