Meubelmaakster alleen al trots op nominatie voor Award

Chantal Kremer
Chantal Kremer
Foto: Lo Dijkstra

Veeningen – Meubelmaakster Chantal Kremer was genomineerd voor de Vrouw in de Media Award, maar won deze niet. Toch was er alle reden om trots te zijn. De inwoonster van Veeningen heeft deze nominatie onder meer te danken aan een item dat TV Drenthe vorig jaar over haar meubelmakerij maakte.

De nominatie verraste de 29-jarige compleet. ‘Ik wist niet van het bestaan van deze award en dan ineens sta je tussen andere vrouwen zoals de directeur van schouwburg Ogterop, een raadslid en een boerin, maar ik vind het erg leuk.’ Woensdag werd bekend dat melkveehoudster Agnes uit Gasselternijveen de prijs. Maandagavond 11 februari overhandigt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, de landelijke award bij Instituut Beeld en Geluid in Hilversum.

Opvallend

Chantal Kremer is in de sector van meubelmakers een opvallende verschijning. Ze werkt, zegt ze, in een mannenwereld. ‘Ik voel me daar prima in thuis. Dat ik meubelmaker wilde worden zat er al vroeg in. De opleiding heb ik in Zwolle gedaan. Er was nog één ander meisje, maar dat is onderweg gestopt. Verder inderdaad allemaal jongens’

Mediaplatform

De jaarlijkse Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de awards willen deze organisaties vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Naast Chantal is ook Eline Vedder uit Ruinerwold genomineerd. Een uitgebreid verhaal over het werk van Chantal Kremer in de Meppeler Courant van vrijdag 8 februari, interview door Lo Dijkstra.

Lees ook Chantal Kremer en Eline Vedder in race voor Award

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen