Aftrap theaterstuk Mina Koes bij het Zwarte Gat

Zuidwolde – Het groots opgezette theaterstuk over de moord op Mina Koes wordt in 2020 opgevoerd bij Het Zwarte Gat. Dat is de plek waar deze dienstmeid vermoord werd op zondag 29 mei 1881.

Donderdagmiddag was op de locatie waar het stuk gespeeld wordt de aftrap. Schrijver is Jan Veenstra, Rob van der Ree tekent voor de regie en de muzikale leiding is in handen van Reinier Havinga. Het ligt in de bedoeling dat Mina Koes, moord bij het Zwarte Gat, minstens vijf of zes keer opgevoerd wordt. De première staat gepland op 20 augustus 2020.

Voorzitter Boudewijn Bakker vertelde dat het initiatief genomen is door Jan Rozema, lid van de Oudheidkamer Zuidwolde. Al snel werd er een werkgroep gevormd. Hierin zaten onder meer schrijver Jan Veenstra, theatermaker Rob van der Ree en muzikaal duizendpoot Reinier Havinga. De doelstelling van de werkgroep is dat de voorstellingen gegeven worden voor driehonderd- tot driehonderdvijftig bezoekers per avond.

Voor het stuk worden acteurs uit de regio gezocht en die kunnen zich nu al aanmelden. Rob van der Ree: ‘Alle kandidaten, van jong tot tachtig, die zich aanmelden worden uitgenodigd voor de audities die we gepland hebben in mei dit jaar. Ook gaan we workshops geven.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen