AZC GAAT NIET DOOR

Foto: MJ Jonkers

De plannen voor een asielzoekerscentrum op het terrein van recreatiecentrum Van Harte in Echten gaan niet door.

Vakantiehuis-Echten-Recreatiecentrum-van-Harte_15

De Drentse Commissaris van de Koning, Jacques Tichelaar, heeft namens de Drentse regietafel staatssecretaris Dijkhoff geadviseerd af te zien van realisatie van een asielzoekerscentrum op het terrein van recreatiecentrum Van Harte in Echten. Voor eventuele vestiging van een asielzoekerscentrum waren nog geen onomkeerbare besluiten genomen. Staatssecretaris Dijkhoff neemt uiterlijk 15 oktober een definitief besluit over het advies dat de Commissaris van de Koning aan hem uitgebracht heeft.

DSCF5827 (Medium)

In een gesprek op donderdag 15 september tussen de gemeente, het COA en de eigenaren van het recreatiepark Van Harte; de familie Koops, zijn alle partijen gehoord over de plannen voor een AZC in Echten. In dit gesprek is gebleken dat er nog geen onomkeerbare besluiten genomen zijn voor de plannen in Echten.

DSCF5826 (Medium)

De afgelopen tijd is de instroom van vluchtelingen sterk afgenomen. Hierdoor heeft het COA de plannen voor de realisatie van asielzoekerscentra op diverse locaties in Nederland heroverwogen, waaronder ook het plan in Echten.

Lees ook:

 

 

man-1002633_960_720

Reacties