Noaberhoeve steunt Afvalracers

Foto: MJ Jonkers

Hanna Hilhorst hoefde niet lang na te denken. “Natuurlijk willen wij groenten sponsoren voor de Afvalrace!”

DSCF6676

Bij  de praktijk van Fysiotherapie en fitnesscentrum Schreuder ontvangen Melissa, José en Paula met open armen hun “aanmoedigingskrat” vol verse, biologische groenten van Hanna Hilhorst van de Noaberhoeve. De Afvalracers hebben de afgelopen maanden niet alleen heel hard getraind, ze hebben ook voedingadviezen gekregen en drie lezingen over natuurlijke voeding. In zo’n traject past een krat vol biologische groente natuurlijk prima!

Groentenabonnementen

De Noaberhoeve verkoopt groenten, fruit, vlees en zuivel, eieren en sap in de winkel op de boerderij, maar verkoopt ook abonnementen op groentenkratten, legt Hanna uit. “Mensen kunnen aangeven voor hoeveel personen de krat geschikt moet zijn en ze kunnen kiezen uit wat wij noemen Goud, Zilver en Brons. In de Gouden krat zit echt alles wat wij maar verkopen, in de Zilveren krat weer iets minder en de Bronzen krat bevat vrijwel alleen verse groenten”, vertelt ze. “De prijzen zijn daar natuurlijk ook op afgestemd. We bezorgen deze kratten wekelijks, of als de mensen dat willen, tweewekelijks of maandelijks, in Hoogeveen, Zuidwolde en Echten.

DSCF6671

Boerenbedrijf met zorgfunctie

De Noaberhoeve is een normaal boerenbedrijf dat als extraatje ook een zorgfunctie heeft. “We hebben in totaal 19 deelnemer en die hebben allemaal hun eigen reden om bij ons te komen. Soms is dat autisme, of een burn-out, een verslavingsprobleem of  een hersenbeschadiging, maar we hebben ook een deelnemer van 85 die gewoon niet stil wil zitten en bij ons lekker op zijn eigen tempo aan de slag kan. En het leuke is: sinds hij bij ons is, kan  hij steeds meer!” vertelt Hanna trots.

Nieuwe boerderijwinkel

In juni opent op de Noaberhoeve de nieuwe winkel en dan kan echt alles dat voor een maaltijd nodig is, in de boerderijwinkel gekocht worden, dus ook rijst, pasta enzovoort. 2 juli wordt de nieuwe winkel officieel feestelijk geopend, vertelt Hanna en dat wordt een hele verbetering op de zeecontainer waarvanuit ze nu haar klanten helpt. Nou ja klanten, er past maar 12 klant tegelijk in de container de rest moet nu nog buiten wachten.

De afvalracers zijn in ieder geval heel blij met hun gezonde sponsoring en zullen vast nog vaak de boerderijwinkel van de Noaberhoeve induiken voor  meer van die lekkere groenten!

Lees ook:

DSCF6678

 

Reacties