Fenna Brugge start met eigen kapsalon Hair by Fenna

Fenna Brugge.
Fenna Brugge.
Foto: Benny Spin

Ruinerwold – Het ondernemerschap kwam min of meer ‘toevallig’ op haar pad, tot nu toe heeft Fenna Brugge (36) zeker geen spijt van het besluit om voor zichzelf te beginnen. In de voormalige directeurswoning van de oude melkfabriek aan Dijkhuizen 92 in Ruinerwold is ze vanaf januari actief met haar eigen kapsalon: ‘Hair by Fenna’.

Twintig jaar geleden zette Fenna Brugge de eerste schreden in het kappersvak, om vervolgens ruimschoots ervaring op te doen bij diverse salons. „Een boeiend vak, elke dag is anders. Daarom verveelt het nooit.” Via omzwervingen belandde de geboren Friezin in deze contreien. De liefde bracht haar vijf jaar geleden uiteindelijk naar Ruinerwold, waar ze tot december vorig jaar werkzaam was bij het naastgelegen Hair Professionals. Echter, toen eigenaresse Monica Oostra vorig jaar besloot om te stoppen met de kapsalon en zich alleen nog maar op Haarwerken te concentreren, kwam ze zonder werk te zitten.

Zelfstandig verder

„Een aantal klanten zat letterlijk met de ‘handen in het haar’, want waar moesten ze nu naar toe? Dat zette mij aan het denken en de gedachten aan mijn beppe (oma) die vroeger een eigen salon had.” Uiteindelijk nam Fenna de salon en het klantenbestand over van Monica.

Half december begon de verbouwing. „Ja, er moest nog wel wat gebeuren hier. Vanaf 1985 stond de directeurswoning immers al leeg. Tot laat in de avond waren we hier soms bezig met klussen”, lacht Fenna als ze de ruim opgezette kapsalon laat zien.

De salon is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag en om de week op zaterdag. Door de coronaperikelen is de officiële opening er bij in geschoten. Dit feestelijke gebeuren staat nu gepland op zaterdag 2 april.

Info: http://www.hairbyfenna.nl

Reacties

Cookieinstellingen