Lexis Crossloop Zuidwolde, de uitdagende loop in Zuidwolde

Archiefbeeld van de Crossloop uit 2014, toen was het nat in mei.
Archiefbeeld van de Crossloop uit 2014, toen was het nat in mei.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Na jaren de Lexis Crossloop Zuidwolde georganiseerd te hebben in mei, gaat de organisatie vanaf dit jaar verder met de maand oktober. Aanleiding hiervoor is de succesvolle editie van 2022, die door de corona omstandigheden naar oktober was verplaatst. Het mooie parcours door het Faliebergbos leent zich goed voor een echte crossloop in de herfst.

De route op 1 oktober verandert niet. Die gaat vanaf de start bij Camping De Falieberg, over de onverharde paden door het bos, rondom de Entekoele richting de ultieme scherprechter: de beklimming van de Falieberg. Voor zowel de startende en de geoefende loper is dit een flinke kuitenbijter gebleken.

CaniCross

Ook de onderdelen blijven gelijk. Het programma start met de Hubo Discus CaniCross, vervolgens de Veldink Kidsloop over 1250 of 2500 meter en aansluitende de Lexis Notarissen Crossloop, met keuze uit 5 of 10 kilometer.

De aanmelding is vanaf nu geopend via inschrijven.nl en het parcours is geschikt voor ieder niveau van loper. Van jong tot oud, de crossloop is voor iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen