Landelijke rijvereniging Ceres viert 75-jarig bestaan

Bert-Jan Zuidema
Foto: CH DeWolden

Zuidwolde – Vanwege het 75-jarig bestaan is het zaterdag groot feest bij Landelijke Rijvereniging Ceres. Er zijn verschillende clinics en ’s avonds staat er een receptie op het programma, gevolgd door een Amsterdamse feestavond.

Bij LR Ceres en Ponyclub Ceres kunnen de ongeveer honderdvijftig leden wekelijks trainen bij de spring- en de dressuurafdeling. Deze trainingen staan onder leiding van onder meer Anouk Noordman en Marcelle Hokse, en dat zijn in de paardensport geen onbekende namen. Dat de vereniging succesvol is staat als een paal boven water. Erelid Marc Houtzager, die in Londen met de Nederlandse ploeg zilver behaalde, is de meest bekende. Maar de namen van onder andere Bert-Jan Zuidema, Marcel de Boer en Gert van der Hof klinken bij de liefhebbers ook bekend in de oren.

Het jaarlijkse concours is het hoogtepunt bij Ceres, maar ook de clubdag in december is iedere keer een voltreffer. Het programma omvat zaterdag vanaf elf uur een kinderdorp en de presentatie van de ponyclub. Daarna zijn er clinics van Annette Jauch, Anouk Noordman, Dagmar van ’t Land en Bert-Jan Zuidema. Na de receptie wordt de dag afgesloten met een Amsterdamse avond, waarbij de aanwezigen ook nog eens in het bezit kunnen komen van aantrekkelijke prijzen.

Tijdsplanning
11.00-11.45 Anette
12.00-12.30 Ponyclub
12.30-13.15 Dagmar
13.30-14.00 Anouk Noordman
14.30-15.30 Clinic Bert Jan Zuidema
15.45-einde Spijkerbroek hangen

Reacties

Cookieinstellingen