Kroeg-tot-kroegloop gaat wéér niet door

Foto: Jans Schulting

Ruinerwold – De organisatie van de Kroeg-tot-kroegloop heeft voor de tweede keer op rij besloten om de hardloopwedstrijd te annuleren. „Door corona zijn wij genoodzaakt om het opnieuw af te blazen. De gezondheid van alle lopers en vrijwilligers vinden wij belangrijker dan de loop. Het goede doel blijven wij steunen: de Fleur Bloemen Stichting”, laat de organisatie weten.

Vorig jaar werd de Kroegloop op het laatste moment afgelast, omdat toen net de coronapandemie was losgebarsten. Nu wordt in ene vroegtijdig stadium tot afgelasting besloten, zodat iedereen weet waar die aan toe is. De Kroeg-tot-Kroegloop voert jaarlijks van Ruinen naar Ruinerwold en andersom. Van café De Kastelein in Ruinerwold naar café Hees in Ruinen, alleen heeft Hees nog nooit als start- of finishplaats kunnen dienen, omdat die pas vorig jaar werd toegevoegd.

De mensen uit Ruinerwold en Ruinen, tussen welke dorpen de loop al jarenlang plaatsvindt, gaan er vanuit dat de loop in 2022 wel door kan gaan. „Zet de datum maar alvast in je agenda: 19 maart 2022. Met zijn allen maken wij er dan een fantastisch evenement van.”

Lees ook Kroeg-tot-Kroegloop nu ook in estafettevorm

Reacties