Video: mooie kans voor alle motorcrossliefhebbers

Emmen – Dat offroad motor rijders/liefhebbers ook in Noord-Oost Nederland niet graag stil zitten moge bekend zijn. Als gezamenlijk initiatief van Motodrome Emmen en Pol Motors Harkema en met support van MC Sportlust uit Houtigehage is er de laatste weken veel werk verzet om een cross country trainingsbaan te realiseren.

Op en rondom de internationaal vermaarde crossbaan van MotoDrome Emmen is een gevarieerd en uitdagend parcours van ca. 4 km. uitgezet waar iedere offroad rijder zich naar hartelust kan uitleven in deze tijden waarin als gevolg van de corona perikelen nog immer alle evenementen en wedstrijden zijn afgelast. Trainingen op een wedstrijdparcours en recreatief motorrijden in het algemeen vallen wel binnen de richtlijnen van de overheid en KNMV en kunnen corona-proof georganiseerd worden.

Stukjes crossbaan, single tracks, klimmen en afdalingen en zelfs enige Trial en Hard-Enduro secties zijn beschikbaar voor de die-hards, maar in die laatste gevallen is er altijd een bypass beschikbaar voor de rijder die dat spektakel liever aan zich voorbij laat gaanAfgelopen week is een filmpje van het CrossCountry parcours opgenomen, zodat u alvast kan zien wat u voor fraais te wachten staat.

Diverse data 

Vooralsnog is het de bedoeling dat het parcours op diverse data in december en januari beschikbaar zal zijn, waarvan de eerste datum op zaterdag 19 december is. Ter promotie van hun nieuwe modellen is bij deze eerste sessie ook het team van KTM/Husqvarna Motorcycles en GasGas aanwezig en kunt u de nieuwste 2021 motoren bekijken en zelfs even aan de tand voelen op de baan.

Verdere definitieve planning wordt steeds bekend gemaakt via de nieuwspagina van www.motodromeemmen.nl en op enduro.nl en motocrossplanet.nl. ‘Als tipje van de sluier: We proberen op 2e kerstdag ’s middags ook open te gaan, zodat u niet de hele middag bij schoonmoeder op de bank hoeft te bivakkeren of door de meubelboulevard hoeft te banjeren. Houd dus onze nieuws updates en de kalender in de gaten.’

Ochtend sessie: vanaf 9.00 uur melden, middagsessie van 13.00 tot 16.00 uur. Rijders dienen in het bezit te zijn van een MON of KNMV cross/enduro/offroad startbewijs of de basissportlicentie. Omdat er gereden wordt op een afgesloten parcours, is deelname met zowel cross als enduro motoren mogelijk. Deelname kost 35 euro per dagdeel. Opgave via email: [email protected]

Geef altijd aan voor welke datum en dagdeel(ochtend/middag) u wenst in te schrijven. Vermeld naam, woonplaats, telefoonnummer en licentienummer. Waarna na registratie en betaling een bevestiging van deelname teruggestuurd wordt per email. Deze uitprinten en meenemen naar de baan.

Verder de normale publieke beschermingsmaatregelen in acht nemen en onderlinge afstand in het paddock bewaren. Voor alle dagen geldt dat er beperkte deelname mogelijk is en vol=vol.

Voor locatie, contact en laatste nieuws, kijk altijd even op http://www.motodromeemmen.nl/

 

Reacties