Univé Nederlands kampioenschap jeugd gaat gewoon door

MTB.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Havelte – Mountainbikevereniging Havelte mag het Univé Nederlands kampioenschap mountainbike voor de jeugd organiseren. De vereniging heeft groen licht gekregen dat het doorgaat op zaterdag 3 oktober. „Afgelopen week kregen we het verheugende nieuws, dat Univé een deel van de kosten van de organisatie voor zijn rekening neemt. Voor dit evenement zijn we te gast bij onze groene gastheer Staatsbosbeheer.”

De permanance wordt opgebouwd op natuurkampeerterrein De Woldberg, gelegen aan het Goor in De Baars (gemeente Steenwijkerland). „Vanaf deze locatie gaan we een prachtig parcours opbouwen op de flanken van de Woldberg. Het is niet mogelijk om op dit terrein te overnachten.” Hiervoor verwijst de organisatie naar de naastgelegen camping Het Kappie, die op 50 meter van de start is gelegen. (http://www.campingkappie.nl/) De eigenaar is bereid gevonden om voor dit evenement een paar dagen langer open te blijven, normaal sluit de camping op 1 oktober.

Staatsbosbeheer

Het programma voor deze dag wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd. De organisatie vraagt wel aandacht voor een voorwaarde van Staatbosbeheer. Die natuurbeheerder verleent als groene gastheer toestemming voor het MTB-evenement op de Woldberg, maar benadrukt dat deze medewerking in de toekomst wordt ingetrokken als in de maanden rondom dit evenement door ATB-fietsers veelvuldig buiten het aangegeven parcours van De Woldberg wordt gefietst. „In het kader hiervan zijn we op dit moment met een groep vrijwilligers bezig om de bestaande mountainbikeroute op de Woldberg te herstellen, wijzigen en verbeteren. Ook hierover binnenkort meer informatie”, laat voorzitter Wolter Bosscha weten.

Reacties