ZZVV en vv Zuidwolde liggen uit Protos Weering

ZZVV ligt er uit.
Foto: ZZVV

Zuidwolde – Het is ZZVV en vv Zuidwolde niet gelukt de halve finale van het grote Protos Weering zaalvoetbaltoernooi te bereiken. Zuidwolde verloor in de Citadel in Dedemsvaart eerst met 3-1 van EMMS uit Slagharen en daarna van Elim met 1-0. De ploeg kwam terug met een 2-2 tegen Hardenberg en een 6-3 zege op Fit Boys. Het was niet genoeg.

ZZVV, spelend in De Carrousel in Ommen, begon goed met een 3-1 zege op Dedemsvaart en een 1-1 tegen hoofdklasser Alcides uit Meppel, daarna ging het mis. Hoogeveen (zat) was met 1-0 te sterk en tegen DOS’37 werden nogal wat kansen gemist, waar DOS ze wel scoorde: 4-1.

Voor alle ploegen uit De Wolden zit het toernooi erop. Ruinerwold en Vitesse’63 sneuvelden al in de voorronde. De kwartfinale van de 43ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi werd wel weer een enorm succes. De tien zalen barsten bijna uit hun voegen en de spanning was in sommige hallen te snijden. Hoogeveen zondag behaalde als enige voor de tweede keer de volle buit, maar veel ploegen lieten zien een goede kanshebber voor de finale te zijn. Het populaire zaalvoetbaltoernooi moest ook van enkele oud-winnaars afscheid nemen, zoals zesvoudig winnaar Hodo en de tweevoudig winnaars sc Erica en Titan. De nummer vijf van vorig jaar, Nieuw Buinen, miste net de halve finale.

Topscorer

Er werd 417 keer gescoord, terwijl dat vorig jaar 423 keer was. Topscorer werd Björn Zwikker van Hoogeveen zondag met negen treffers. Jeffrey Plaggenmarsch van Bergentheim scoorde zeven keer, Nick Koster (Noordscheschut) en Jim Veltmaat (MSC) scoorden zes keer. Ronald Gerdes (SVBO), Sem Nijkamp (vv Emmen) en Eddie Schoenmaker (Nieuw Buinen) troffen elk vijf keer doel.

De poule-indeling van de halve finale van zaterdag 4 januari is als volgt:

Angelslo Emmen: Hoogeveen zondag, SVBO zondag, Hardenberg ’85, Alcides, CSVC.

De Citadel Dedemsvaart: Elim, Hoogeveen zaterdag, Noordscheschut, DZOH, Germanicus.

Het Activum Hoogeveen: MSC, Bergentheim, Dalen, Rolder Boys, DOS ’37.

’t Grootveld Dalen: Gramsbergen, Pesse, Emmen, De Weide, Angelslo.

De Eendracht Zwartemeer: ASVB, Valthermond (teruggetrokken), Bruchterveld, Drenthina, EMMS.

De wedstrijden beginnen om 18.00 uur. De poulewinnaars plaatsen zich voor de grote finale op zaterdag 11 januari in sporthal Angelslo in Emmen. De nummers twee krijgen via de tussenronde nog een kans zich als zesde en laatste te plaatsen voor de finale. Deze tussenronde wordt gespeeld op woensdag 8 januari in sporthal Angelslo vanaf 18.00 uur.

Reacties