vv Zuidwolde en ZZVV door in Protos Weering

Vitesse tegen DKB.
Foto: Twitter DKB

Zuidwolde – In hun eigen thuishal hebben vv Zuidwolde en ZZVV zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de kwartfinale van het grote Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. In andere poules slaagden vv Ruinerwold en Vitesse’63 daar niet in.

Zuidwolde bleef ongeslagen met zeges op Avereest (1-0), SVZ (2-1), MVV’69 (4-0) en ZZVV (3-1), alleen de laatste wedstrijd tegen SVZ eindige in 1-1, maar toen was de ploeg al geplaatst. ZZVV begon met een 6-0 zege op MVV’69, boog daarna voor de plaatsgenoten, maar stelde plaatsing veilig in de duels tegen SVZ (2-1) en Avereest (4-2).

Voor Vitesse’63 uit Koekange was de kwartfinale tot het laatste duel haalbaar in de sporthal van Slagharen. Er moest dan wel gewonnen worden van EMMS uit Slagharen, maar het werd een nipte 3-2 nederlaag, waardoor EMMS doorging en Vitesse in plaats van tweede zelfs laatste in de poule werd. Vitesse verloor met 3-1 van sc Lutten, won met 3-2 van DKB’44 en verloor van Zwolse Boys met 2-1.

Puntloos

Vv Ruinerwold zat als vierdeklasser in een wel bijzonder stevige poule. In de Meppeler topsporthal op Ezinge waren hoofdklassers als MSC en Alcides tegenstander. Ruinerwold bleef dan ook puntloos na nederlagen tegen Willemsoord (1-0), FC Meppel (5-2), MSC (10-2) en Alcides (9-1).

In de kartfinale, die op 2 januari wordt verspeeld, komt vv Zuidwolde uit in poule B, waarvan de duels in de Citadel in Dedemsvaart worden gespeeld. Hardenberg’85, EMMS, Fit Boys en sc Elim zijn daarin de tegenstanders. ZZVV speelt in De Carrousel in Ommen (poule I) tegen Dedemsvaart, Hoogeveen (zat), DOS’37 en Alcides.

Gescoord

De 43ste editie van het immens populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi ging zo in alle hevigheid van start. Tijdens de voorronde van gisteravond werd er weer lustig op los gescoord, er was spanning tot de laatste wedstrijd, de sporthallen zaten vol en de toeschouwers werden weer getrakteerd op mooie staaltjes voetbal. De voorronde leverde enkele verassingen op, maar de favorieten deden weer van zich spreken. Deze editie ging spectaculair van start en dat belooft veel voor het vervolg van het zaalvoetbaltoernooi.

Maximale score

Acht ploegen behaalden tijdens de voorronde de maximale score met twaalf punten, namelijk Hoogeveen zondag, Rolder Boys, Alcides, Drenthina, Nieuw Buinen, Noordscheschut, Dalen en Raptim. Hoogeveen zondag liet het beste doelsaldo noteren: 27-2. Misschien opvallend waren de eerste plaatsen voor Drenthina, Alcides, Raptim en Rolder Boys, want dat gebeurt niet elk jaar. Naast Hoogeveen zondag maakten Noordscheschut, Nieuw Buinen en Dalen haar titelaspiraties weer dubbel en dwars waar. De andere poulewinnaars waren Elim, DVC ’59, ASVB, Bergentheim, Zuidwolde, Valthermond, Hodo, Lutten, De Weide, Gramsbergen, Beilen en DOS ’37.

Titelverdediger MSC plaatste zich wel voor de kwartfinale, maar het eindigde als tweede en moest stadgenoot Alcides voor zich dulden. In Hoogeveen maakte de kersverse zondag derdeklasser Pesse veel indruk en zat winnaar Noordscheschut dicht op de hielen en eindigde als tweede.

De poule-indeling van de kwartfinale luidt als volgt:

Angelslo Emmen: Hoogeveen zondag, vv Emmen, Raptim, sc Erica, VAKO.

Dedemsvaart: Elim, Zuidwolde, Hardenberg ’85, EMMS, Fit Boys.

Hoogeveen (Activum): Noordscheschut, Hodo, MSC, Mariënberg, Achilles 1894.

Dalen: Dalen, Gramsbergen, VKW, Gomos, SVV ’04.

Zwartemeer: De Weide, ASVB, Germanicus, Titan, Bargeres.

De Beek Hardenberg: Bergentheim, Lutten, Bruchterveld, Protos, Sweel zondag.

Esdal Emmen: Drenthina, DVC ’59, Angelslo, CEC, SVBO zondag.

Nieuw Weerdinge: Nieuw Buinen, Valthermond, Klazienaveen, Borger, DZOH.

Ommen: DOS ’37, Alcides, Dedemsvaart, ZZVV, Hoogeveen zaterdag.

Westerbork: Pesse, Rolder Boys, Beilen, CSVC, HOC.

Reacties