BSVV ‘steelt’ supportersdoek van Vitesse’63

Koekanger dundoek in Bovensmilder handen.
Foto: BSVV

Koekange – BSVV pakte vanmiddag in Pesse in de blessuretijd van de verlenging de volle buit tegen Vitesse’63 en is daardoor volgend seizoen derdeklasser. BSVV pakte na de 1-0 zege echter ook het handgemaakte roodgele supportersdoek van Vitesse’63 en nam dat mee naar Bovensmilde. Daarwas niet iedereen in Koekange erg van gecharmeerd.

Actie van BSVV valt niet bij iedereen in goede aarde.

‘Op het veld dan wel gewonnen, daarbuiten zijn jullie grote verliezers. De overwinning mag je vieren, maar niet op deze manier’, schrijft oud-Vitesse-speler Dieter Kroek op Twitter.

Het officiële Twitteraccount van Vitesse zelf zegt het anders: ‘Alle respect, maar een doek meenemen waar een paar jongens uren in hebben gestoken, lijkt verre van netjes. Schaamteloos.’

Sem zegt: ‘Is zo veel tijd in gestoken. erg stoer om dit te doen.’

En dan Jarno Liezen: ‘Belachelijk en respectloos. Als jullie kerels zijn, zorg je dat het doek terugkomt in Koekange.’

in ene reactie op de kritiek schrijft BSVV vervolgens dat het om een ludieke grap ging. ‘Mensen van Vitesse’63 en alle mensen die een mening vormen: wel eens van een ludieke actie gehoord? Hij hangt bij onze hoofdsponsor, de vader van onze doelpuntenmaker van vandaag. We zullen hem voor jullie bewaren en geven aan een kersvers derdeklasser trainer.’ daarmee wordt verwezen van Vitesse-trainer Ben Batterink, die volgend seizoen coach is bij BSVV.

Vitesse reageert daar uiteraard weer op: ‘Een handgemaakt spandoek, daar wil je graag mee pronken. We zien de tandeloze tijger graag snel terug in Koekange. Proost.’ Waarmee de ergste kou uit de lucht lijkt.

Reacties