ZKC’19 bindt Koru aan de zegekar

Uffelte/Zuidwolde – Hekkensluiter Koru uit Uffelte heeft het ZKC’19 niet lastig kunnen. Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de jonge ploeg uit Zuidwolde de betere was. Halverwege de 1e helft was de stand 10-3 in het voordeel van de ZKC’19 en was alle spanning in feite al uit de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 12-27.

ZKC’19 speelde zonder Hielke Oostveen (licht geblesseerd)en Kristian Krikken (vakantie) en startte met Tom Rijstenberg, Hessel Kruit, Jolein Ubels en Elske Oord in de 1e aanval. Twee snelle doelpunten van Hessel Kruit betekenden de eerste vakwisseling. En met het vak Maikel Vos, Maarten Feenstra, Marlieke Krikken en Melissa Rijstenberg in de aanval creeerde ZKC’19 gedurende  de hele wedstrijd een overdaad aan kansen. Via 10-3 halverwege de eerst helft kwam de rust bij 17-5 voor ZKC’19.

Scherp blijven

In de pauze zullen de coaches  Andre van Moock en Jan Bijkerk ongetwijfeld ook gehamerd hebben op het scherp blijven de tweede helft, maar zoals zo vaak is zoiets met dit krachtsverschil haast niet mogelijk.

ZKC’19 kwam de tweede helft nog wel scherp uit de startblokken. Maikel Vos die in de eerste helft al 5 keer gescoord had, bracht ZKC’19 al snel op 5-18 en Melissa Rijstenberg volgde in dezelfde minuut met de 5-19. ZKC’19 sprong nog naar 8-23, maar meer en meer verdween de scherpte en nauwkeurigheid in het spel. Ook de wissel van Marlies Berghuis voor Jolein Ubels kon daar geen verandering in brengen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 12-27.

Doelpunten ZKC’19: Maikel Vos (7x), Tom Rijstenberg (6x), Melissa Rijstenberg (5x), Hessel Kruit (4x), Elske Oord (2x) en Marlieke Krikken, Jolein Ubels en Maarten Feenstra (elk 1x).