Zuidwolde weet kansen niet te benutten in Stadskanaal

vv Zuidwolde

Zuidwolde – Stadskanaal doelman Erik Kok kon zondag in het duel met Zuidwolde met recht “man of the match” worden genoemd. In diverse  belangrijke fases van dit duel hield hij zijn doel – met uitstekende reddingen -schoon. Het leverde de thuisploeg een 2-0 zege op, Zuidwolde moet volgende week thuis tegen nummer twee Lemelerveld nog oppassen om niet alsnog te degraderen.

Vroeg in de wedstrijd kreeg Zuidwolde prima mogelijkheden om op voorsprong te komen. Al die keren stond doelman Erik Kok een Zuidwoldiger-goal in de weg. Vervolgens kreeg het spreekwoordelijk gezegde “als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel” gestalte. Sten Vos knalde in de 35e minuut met een overigens uitstekend schot de 1-0 voor Stadskanaal tegen de touwen. Zuidwolde bleef bepaald niet bij de pakken neerzitten en ging risicovol op de aanval. Stadskanaal kon naar hartenlust op de counter spelen. Zuidwolde kreeg kansen op de gelijkmaker, maar iedere keer was doelman Erik Kok een “echte sta in de weg”. Diep in de 2e helft counterde Stadskanaal via Wessel  Klijnstra naar de 2-0 eindstand.

Open kansen

Gelet op de stand in de competitie ging Zuidwolde voor de winst in dit duel. In de 12e minuut knalde Steven Berghuis vanuit een corner op het lichaam van doelman Erik Kok. Kort daarop kreeg Stadskanaal via Jeffrey Bakker een goede schotkans, doch deze inzet ging rakelings naast. In de 16e minuut kregen Jerry Dekker en Ouren Nikkels grote mogelijkheden om te scoren. Men hoefde bij wijze van spreken alleen maar tegen de bal aan te lopen. Dit gebeurde echter niet. Vervolgens brak Steven Berghuis in de 21e minuut over de linkerflank door de defensie van Stadskanaal. Ook hij stuitte op een uitmuntend keepende doelman Erik Kok.

Rond de 30e minuut kwam Stadskanaal wat beter in de wedstrijd. Eerst ging een inzet van Sten Vos net naast. In de 35e minuut strafte diezelfde Sten Vos verdedigingsfouten bij Zuidwolde onmiddellijk af. Zijn harde schuiver was doelman Sjors van der Weide te machtig

(1-0). Zuidwolde kreeg in de slotfase van de 1e helft nog een goede mogelijkheid vanuit een vrije trap van Stefan Liezen. Diens assist op Martijn Spijkerman kreeg een vervolg met een messcherpe voorzet voor de goal. Andermaal stond doelman Kok op zijn post. Rust 0-0.

Initiatief

Direct na rust had Stadskanaal de wedstrijd kunnen beslissen. Eerst belande een kopbal buiten bereik van doelman Sjors van der Weide op de lat. Kort daarop had Sjors van der Weide een prima redding op een inzet van Sten Vos. Vervolgens nam Zuidwolde steeds beter het initiatief en kreeg in de 53e minuut een goede mogelijkheid via Steven Berghuis.

In de 66e minuut leek de gelijkmaker te vallen toen Stefan Liezen op de rechterflank doorbrak. Zijn zuivere schot werd uiterst bekwaam door doelman Erik Kok ternauwernood uit de goal geranseld.

In de 70e en 76e minuut kreeg Ouren Nikkels 2 uitstekende mogelijkheden om te scoren, maar ook hij stuitte op de andermaal uitstekende doelman Erik Kok. Aan de andere kant van het veld moest Zuidwolde alert blijven op de counters van Stadskanaal en had ook zuidwolde-doelman Sjors van der Weide enkele uitstekende reddingen.

Evenals in de 1e helft liet Stadskanaal andermaal zien hoe het wel moest. De rappe linkerspits van Stadskanaal Wessel Klijnstra brak in de 80e minuut door de defensie van Zuidwolde en schoot vervolgens knap raak 2-0. Zuidwolde bleef strijdlustig en kreeg ook nadien grote mogelijkheden. Doelman Erik Kok was echter deze middag onverslaanbaar. Eindstand 2-0.

Opstelling Zuidwolde: Sjors van der Weide. Mathijs Steenbergen, Martijn Spijkerman. Ralph Zantinge, Jerry Dekker (Chiel Dekker) Mark van de Beld, Stefan Liezen, Bas Hempen (Joris de Roo),  Bastin Steenbergen, Ouren Nikkels en Steven Berghuis.