Suthwalda Sportverlichting.com gelijk tegen koploper

Tim van Terheijden.

Zuidwolde – Op Paasmaandag trad het team van TCSuthwalda aan tegen koploper Lewabo uit Beneden-Leeuwen. Dit team had de eerste twee wedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen, en stond ruim bovenaan. Mede door de afwezigheid van de toppers van Lewabo, werd het een gelijkspel.

TC Suthwalda kon een grote stap richting play-offs nemen door tegen deze ploeg een goed resultaat te halen. Kansen leken er te zijn omdat  bij aankomst van de gasten hun toppers, Jesper de Jong en Thiemo de Bakker er niet bij bleken te zijn.

Het begon fantastisch voor TC Suthwalda, Tim van Terheijden speelde een zeer goede partij tegen Vincent van den Honert, die duidelijk wedstrijd ritme tekort kwam. Ook Mattheo Knoop pakte een punt door met geduldig spel en veel zware spinslagen te winnen van Pedro Mol. Beide wonnen hun partij in straight sets. 2-0 voor TC Suthwalda.

Daarna was het de beurt aan kopman Boy Westerhof en de nummer twee Jarno Jans. Boy trof als tegenstander de Belg Stefan Wauters, voormalig nummer 212 ATP speler, en sparringpartner van Kim Clijsters. Boy kon helaas zijn kansen in de eerste set niet benutten, hij kon de eerste set uitserveren bij een 5-4 stand. Wauters brak terug en won de set uiteindelijk met 7-5. In de tweede set was de Belg duidelijk de betere speler en scoorde vooral met zijn schitterende dropshots. Setstand 2-6.

Maatje te groot

Justin Eleveld was duidelijke een maatje te groot voor de jonge Jarno Jans, die het hoge tempo in de slagenwisselingen niet kon volhouden. 6-2 6-2 voor Justin.

De tussenstand van 2-2 betekende dat het in de dubbels ook nog ergens om ging. Dit was ook te merken aan het, ondank een rustpauze van een uur, nog in grote getale aanwezige publiek.

TC Suthwalda koos voor de combinaties Boy Westerhof/Tim van Terheijden en Erik Dallinga/Mattheo Knoop, waarbij vooral van Boy en Tim winst werd verwacht. Het pakte echter anders uit, Boy en Tim verloren met 4-6 4-6 van Stefan Wauters en Justin Eleveld. Het duo Dallinga/Knoop haalde na twee spannende tie-break sets het derde punt binnen, waardoor de eindstand 3-3 werd. Een prima resultaat.

TC Suthwalda bezet nu een gedeelde derde plaats met 10 punten. De tenniscompetitie staat nu voor enkele weken stil en begint voor de Heren van TC Suthwalda weer op zondag 12 mei met een uitwedstrijd tegen Spijkenisse.