TC SuthwaldaSportverlichting.com wint van Naaldwijk

De heren wonnen hun wedstrijd in Naaldwijk.
De heren wonnen hun wedstrijd in Naaldwijk.
Foto: Eigen foto

Naaldwijk/Zuidwolde – Dat de voetballers in de eredivisie voor hun wedstrijden soms erg lang moeten reizen, is bekend, maar de tennissers in hun eredivisie doen daar niet voor onder. Heren 1 van TC Suthwalda moest afgelopen zondag meer dan 200 kilometer rijden om  tegen Naaldwijk te spelen, die de eerste wedstrijd met maar liefst 5-1 hadden gewonnen. Nu was het Suthwalda dat met 4-2 won.

Er moest een goed resultaat gehaald worden om mee te blijven doen voor een plaats bij de beste

vier  teams. De opstelling van Suthwalda was iets gewijzigd, de 18-jarige Jarno Jans speelde voor het eerst een enkelpartij in de eredivisie en nam de plaats in van Erik Dallinga.

Knappe winst

Om 12.00 uur werd begonnen met de nummers 3 en 4 van de opstelling, respectievelijk Tim van Terheijden en Mattheo Knoop. Tim wist knap te winnen van Jasper Smit, een ervaren speler, met 7-6 6-2. Matteo Knoop had niet zijn beste dag en verloor kansloos met 6-3 6-2.

Daarna was het de beurt aan Boy Westerhof en Jarno Jans. Boy speelde tegen Max Houkes uit Sleen, die bijna zijn ploeggenoot was geweest bij Suthwalda. Boy speelde zeer goed en gaf Max geen schijn van kans, 6-2 -6-3. Jarno gaf glans aan zijn enkeldebuut en won met 7-6 6-3 van Amadatus Admiraal. De stand na de enkelpartijen was dus 3-1 voor TCSuthwaldaSportverlichting.com.

Ziekte

Floris Kilian kon niet opgesteld worden in de dubbel vanwege ziekte, dus kozen de mannen uit Zuidwolde voor de dubbels Tim van Terheijden met Jarno Jans en Boy Westerhof met Erik Dallinga om zo een optimaal resultaat te halen. Helaas lukte het plan niet helemaal, Tim en Jarno wonnen wel hun dubbel, Boy en Erik moesten na drie sets het punt aan Naaldwijk laten. Eindstand 4-2 voor TC Suthwalda.

In totaal heeft het team nu 7 punten en staat 4e in de Stand met 1 punt achterstand op de nummers 2 en 3. Op paasmaandag gaat de strijd verder met een thuiswedstrijd tegen Lewabo uit Beneden-Leeuwen, de koploper met onder andere Tiemo de Bakker in het team. Aanvang 12.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen