Drentse touwtrekcompetitie in beslissende fase

Touwtrekploeg Ruinerwold, TTV De Kastelein.
Foto: DeKastelein

Ruinerwold – De touwtrekkers van Ruinerwol,d die meedoen in de Noordelijke touwtrekcompetitie  van de T.T.O Drenthe, zijn beland in een zeer belangrijke fase van de competitie. Deze competitie omvat een tiental wedstrijden tussen ploegen uit voornamelijk de Noordelijke Provincies. Zo doen uit deze regio ploegen mee uit De Wijk, Wapse, Scheerwolde en dus ook twee uit Ruinerwold.

Het eerste team uit Ruinerwold is de titelverdediger en is er alles aangelegen om deze titel te prolongeren. De competitie is inmiddels al zes wedstrijden onderweg  en de ploeg uit Ruinerwold is bovenaan terug te vinden in de ranglijst. Maar wel exact punt gelijk met hun grootste concurrent uit Vriezenveen.

Thuiswedstrijd

Nu tekent de ploeg uit Ruinerwold zelf voor de organisatie van de zevende wedstrijd uit de competitieronde gehouden op zaterdag 21 juli. Deze wedstrijd wordt georganiseerd op het terrein achter het welbekende café de Kastelein in Ruinerwold. Een echte thuiswedstrijd dus.  Café de Kastelein, met uitbaters Henk, Klazien en Christiaan Westerbeek, is tevens al jaren trouwe sponsor van de beide teams en zodoende ook naamgever van de vereniging TTV de Kastelein. Al jaren traint de touwtrekvereniging op het stukje weiland achter het café en houdt dus op deze zelfde locatie ook de wedstrijd. Op dit relatief kleine, maar bovenal gezellige terrein zullen zo’n 12 teams uitvechten wie de winnaar wordt van deze zevende wedstrijd uit de competitie.

Het is al jaren behoorlijke tweestrijd tussen de ploegen uit Ruinerwold en die uit Vriezenveen. De een afgelopen vijf jaren is de titel steeds verdeeld tussen deze twee ploegen. De laatste twee jaar ging de titel naar Ruinerwold en die hoopt dus daar een derde opeenvolgend jaar aan toe te kunnen voegen. Maar dat dit niet vanzelf gaat, blijkt wel uit de tussenstand: exact in punten gelijk na zes rondes.

Voortvarend

De ploeg begon voortvarend aan de competitie en wist zelfs een kleine marge op te bouwen ten opzichte van de concurrenten, maar door verschillende oorzaken is deze voorsprong inmiddels wat geslonken. Maar ook de andere ploegen weten prima te presteren en regelmatig zijn er zeer spannende partijen te zien, waarbij vaak verrassende uitslagen zijn te zien. Ook het tweede team van TTV de Kastelein doet het prima, en staat op dit moment vierde in de tussenstand.

Medebepalend op zo’n avond is de loting. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld drie of vier wedstrijden achter elkaar tegen zeer zware tegenstanders moet trekken, terwijl de concurrent een relatief eenvoudiger programma heeft. Eenvoudig zal zo’n wedstrijdavond nooit zijn, want met zo’n 22 trekbeurten op één avond, wordt er veel gevraagd van de touwtrekkers. Er wordt zowel een beroep gedaan op explosiviteit, maar dus ook op duurvermogen. (een wedstrijd-avond van zo’n 22 trekbeurten, duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur) De beide ploegen uit Ruinerwold kunnen op deze avond dan ook zeker alle support gebruiken. Aanvang 20.00 uur achter café de Kastelein.

Reacties