KIOS 2 winnaar van de A.P. Buitenbeker

Foto: KIOS

Ruinerwold/Leek – Het tweede team van korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold heeft woensdagavond de A.P. Buitenbeker gewonnen. Er werd gewonnen van de eerste teams van Flamingo’s en DWA/Argo en gelijkgespeeld tegen het vierde team van Drachten.

 De strijd om de A.P. Buitenbeker is bedoeld voor teams die uitkomen in de standaard derde klasse of lager en de reserve tweede klasse of lager. De competitie stamt al uit 1972 en is vernoemd naar Arend Pieter Buiten. Dat was een van de markante figuren uit de geschiedenis van de Drentsche Korfbalbond, maar ook van KIOS. De club uit Ruinerwold was zijn vereniging.

Finaleronde

En laat nu net die vereniging de beker winnen in Leek, waar de finaleronde werd gespeeld op de velden van KC Rodenburg. Tegen Flamingo’s uit Buitenpost was KIOS te sterk, Drachten 4 was van een ander kaliber. Lang liep de ploeg uit Ruinerwold achter de feiten aan en stond het zelfs met 9-6 achter.  Een knappe eindsprint zette KIOS 2 naast Drachten en zo werd het uiteindelijk 9-9.

Tegen DWA/Argos uit Winsum ging KIOS voortvarend van start, greep snel de leiding en stond die ook niet meer af. Het werd uiteindelijk 11-8 in Ruinerwolds voordeel en de bekerwinst was een feit.

Een mooie afsluiting van het seizoen voor KIOS 2, dat ook al titels in zaal en op veld greep.

Reacties