Wacker wint inhaalduel van Oranje Zwart

Wacker in actie.

De Wijk – De voetballers van Wacker blijven op het goede spoor: donderdagavond werd thuis met 3-2 gewonnen van Oranje zwart uit Wanneperveen.

Het werd een wedstrijd op deze koude, winderige donderdagavond, waar er bij beide clubs niet al teveel meer op het spel stond. Oranje Zwart had zich inmiddels veilig gespeeld voor degradatie en voor Wacker was er eigenlijk niets ‘waarover je druk kon maken’. En daarom moeten onze complimenten toch uitgaan naar beide clubs dat men er, ondanks de kou, toch nog een aantrekkelijk schouwspel van maakte. Natuurlijk was de stevige wind een echte spelbreker en leek het spel vaak op wat ‘hotsie knotsie-voetbal’. Maar er werd in elk geval gestreden onder leiding van de goed fluitend scheidsrechter (een hoofdklasse-scheidsrechter) Mentink uit Assen.

Middenstip

De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen scheidsrechter Mentink al naar de middenstip moest wijzen, want de centrumspits van Oranje Zwart wandelde door de Wackerverdediging of men er niet stond. Er werd gedacht aan buitenspel, maar scheidsrechter en grensrechter Arend Klomp waren duidelijk in hun beslissing: doelpunt en dus 1-0 voor de oranjehemden uit Wanneperveen. Wacker was snel van de schrik bekomen en, ondanks flink verzet van Oranje Zwart, pakte de thuisploeg een licht overwicht. Het duurde nog tot de 55e minuut voordat Joost van der Weide met een mooi schot de 1-1 ruststand op het scorebord zette. Daarna werd het overwicht  van Wacker nog iets groter en terecht kwamen de blauwwitten, alweer door Joost van der Weide, op een 2-1 voorsprong. Wie dacht er te zijn, had toch te weinig rekening gehouden met het jeugdige enthousiasme van de ploeg uit Wanneperveen. Want uit een vrije trap op de rand van het strafgebied scoorde men de 2-2. De Wackermuur stond er niet al te best bij. Wacker schraapte nog een keer alle energie bij elkaar en was het de keihard werkende Stefan Pouwels die met een prima schot toch nog de zege in De Wijk deed terechtkomen.