Toekomst van 't Echtenest is de komende jaren gewaarborgd

25 okt , 10:41 Nieuws
echtenest gebak
Wolderwijs
Echten - De openbare daltonbasisschool 't Echtenest in Echten is voor de komende jaren weer gered. Het aantal leerlingen is voldoende om boven de landelijke norm uit te komen. Volgens directeur-bestuurder Bas Guchelaar is het aantal leerlingen nog steeds groeiende.
'Binnen Stichting Wolderwijs bieden we onderwijs en opvang in de mooie plattelandsgemeente De Wolden met verscheidene locaties in kleine kernen. En dat is soms best spannend. Zo was het de afgelopen twee schooljaren spannend of ‘t Echtenest in Echten kon blijven bestaan. Maar we kunnen een klein feestje vieren, want dankzij de inzet van het team, de ouders en kinderen van ‘t Echtenest telt de locatie per 1 oktober genoeg leerlingen om boven de gemeentelijke norm uit te komen', laat Guchelaar weten. 'En dat aantal is nog groeiende. Reden dus voor wat lekkers voor kinderen, team en ouders. Want het betekent dat we ook de komende jaren thuis-nabijonderwijs en opvang kunnen blijven bieden in Echten.'
De school kreeg tot tweemaal toe vanuit Den Haag te horen dat die moest worden gesloten, wat leidde tot een flinke actie om nieuwe leerlingen te werven. Bovendien waren de cijfers die door het ministerie werden gebruikt onjuist. Tijdens deze acties lieten de dorpsbewoners zich niet onbetuigd, terwijl ook vanuit Wolderwijs alle beschikbare kanalen om in vloed uit te oefenen werden gebruikt.