Alle deelnemers geslaagd voor cursus bijenhouden in Pesse

25 okt , 10:09 Nieuws
bijenhouders ruinen eo
Bijenvereniging
Ruinen - De Bijenhoudersvereniging Ruinen en Omstreken heeft ook dit jaar weer met veel succes een cursus bijenhouden georganiseerd en waarvan dit jaar alle kandidaten in één keer zijn geslaagd.
De praktijk voor deze cursus wordt altijd gegeven in een grote bijenstal in Pesse waar onder leiding van docent Piet Steffen  de deelnemers in drietallen hebben geleerd hoe er voor een bijenvolk moet worden gezorgd. Alle aspecten als de voorjaarsinspectie, opkweken van een volk, zorgen voor voldoende voedsel voor de bijen, bijengezondheid, honingoogst, aanschaf van materialen  en winterverzorging komen aan de orde. Ook is er nog een excursie naar een imkervakhandel georganiseerd.

Geheel zelfstandig

De theorie wordt geheel online gegeven met een cyclus van 45 lessen die geheel zelfstandig en in eigen tempo kunnen worden doorgewerkt en wordt afgesloten met een toets die voldoende moet worden gemaakt.
Na  afloop van de cursus in de vereniging behulpzaam bij het verkrijgen van een bijenvolk en kan er voor hulp en begeleiding terug worden gevallen op de bijenhouders vereniging waar eventueel ook spullen te leen zijn als een honingslinger, een wassmelter of een kolbmachine.
Ook volgend jaar organiseert de afdeling Ruinen weer een nieuwe basiscursusbijenhouden, in schrijven voor deze cursus kan via www.bijenhouders.nl , verder organiseert de vereniging komend winterseizoen nog een korte cursus Honingkunde: oogst en behandeling van honing en verdere verdieping.