Tandemfietsers gezocht voor blinden en slechtzienden

28 apr 2021, 7:52 Nieuws
echten visio 8259 phihezo
Echten - Phihezo, de sportvereniging voor mensen met een verstandelijke handicap in Hoogeveen, biedt al jaren verschillende sporten aan. Daarbij zijn vrijwillige begeleiders van levensbelang, er worden nieuwe vrijwilligers gezocht.
De sporters kunnen hulp bij het sporten goed gebruiken. Afgelopen jaar zijn er om de bekende redenen geen sportactiviteiten geweest, maar vanaf 1 mei kan er weer worden gefietst. Dit fietsen gebeurt in kleine vaste groepen waarbij dit op een coronaveilige manier wordt georganiseerd.

Acht fietsgroepen

Er zijn acht fietsgroepen. Voor de fietsgroepen die starten vanaf Schoonvelde en de Boekenbergstraat in Hoogeveen, worden nog vrijwillige voorfietsers gezocht. Er zijn veel deelnemers die aangewezen zijn op een tandem. De fietsgroepen bestaan uit ongeveer zes deelnemers en evenzoveel begeleiders. Een keer per drie weken wordt er gefietst op een avond of een zaterdag. De meeste deelnemers fietsen op een tandem, maar er zijn ook solofietsers en er wordt met duofietsen gereden.
Wie hier wel wat voor voelt, kan informatie krijgen en/of zich aanmelden bij Hans Scholing: 06 -52679717 [email protected]