Zwembaden De Wolden openen op 30 april

Foto: Pixabay

De drie zwembaden in gemeente De Wolden openen op zaterdag 30 april hun deuren.

Tot 3 september kunnen alle zwemmers weer terecht in de openluchtbaden in de Wijk, Zuidwolde en Ruinen. Het college van B&W heeft de tarieven voor komend seizoen vastgesteld. De prijs van een abonnement wordt verhoogd met 0,8%, dat is gelijk aan de consumentenprijsindex huishoudens. Met het bestuur van de Stichting Zwembad Ruinen is afgesproken dat de tarieven voor de zwemabonnementen van de zwembaden die nog in beheer van de gemeente zijn en zwembad Ruinen gelijk zijn. De klant kan met hetzelfde zwemabonnement in de drie zwembaden zwemmen. De tarieven voor losse kaartjes en de zogenaamde 10-badenkaart worden niet verhoogd.

Werkgroepen verzelfstandiging zwembaden De Wolden

De werkgroepen die de verzelfstandiging van de zwembaden van de Wijk en Zuidwolde voorbereiden, hebben onlangs hun plannen gepresenteerd aan het college van B&W. Bij het ontwikkelen van de plannen voor het verzelfstandigen van zwembad ‘de Slenken’ in de Wijk heeft de werkgroep nadrukkelijk de ideeën van de inwoners gebruikt. Voorzitter Bea van Oenen: “Wij hebben tijdens de klankbordbijeenkomsten goede plannen en ideeën van de aanwezigen gehoord. Deze zijn zoveel mogelijk verwerkt in een plan, dat we in maart willen bespreken met het college.”

kid-673584_960_720

De werkgroep verzelfstandiging van zwembad ‘de Waterlelie’ in Zuidwolde is ook hard aan het werk om met een plan te komen. “Wij hopen voor de zomervakantie met een definitief plan te komen. Wel gaan wij al de eerste een actie organiseren, een ZwemLoop. Wij hopen hiermee veel geld op te halen voor de aanschaf van een springkussen“, aldus voorzitter Marco Lubberman.

kid-1142785_960_720

Wethouder Jan van ’t Zand is blij met de vooruitgang die beide werkgroepen hebben laten zien. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de beide werkgroepen met een goed doordacht en gedragen plan komen. De plannen die nu gepresenteerd zijn, bieden volop kansen voor het behoud van de zwembaden” aldus Jan van ’t Zand.

De zwembaden van de Wijk en Zuidwolde moeten met ingang van 1 januari 2017 verzelfstandigd zijn.

Lees ook:

 

Reacties