Goede voorbereiding atleten HAC’63 op NK

Foto: Jacolien Ruizendaal

Over minder dan een maand vindt het nationale kampioenschap indoor plaats.

Met deze kennis in het achterhoofd zijn een aantal atleten van HAC’63 afgereisd naar Apeldoorn om daar deel te nemen aan het 8e AV PEC indoor. Deze wedstrijd biedt de atleten de kans om te kijken hoe ze ervoor staan en geeft de atleten alvast de mogelijkheid om deel te nemen op de baan waar het NK ook zal plaatsvinden.

Erik Leusink, Alwin Hoorn en Jorrick Nijenhuis namen deel aan de 800 meter. Door het hoge aantal deelnemers is deze afstand opgedeeld in drie series. Voor Erik Leusink is het de tweede keer dat hij aan de start van deze afstand aantreedt. De vorige keer was meer dan 5 jaar geleden tijdens een outdoorwedstrijd. Omdat Erik geen idee had wat hij zou kunnen lopen had hij bij opgave een tijd van 2:06 laten noteren. Achteraf gezien misschien geen goede keuze. Hierdoor werd Erik namelijk in de laatste en langzaamste serie geplaatst. Erik liep vervolgens wel een sterke race en liet zijn tegenstanders ver achter zich.  Uiteindelijk kwam de atleet uit de selectiegroep van HAC’63 met bijna 10 seconden voorsprong  op de nummer twee, in een tijd van 1.59.27 binnen. Deze tijd betekend tevens een verbetering van het 16-jaar oude clubrecord van Ivo Lustenhouwer.

Erik Leusink

Alwin Hoorn en Jorrick Nijenhuis mochten in een betere serie starten. Alwin kwam uiteindelijk binnen in een mooie tijd van 2:05.73, een nieuw PR voor de Ruiner atleet. Ook Jorick Nijenhuis behaalde een nieuw pr op dit onderdeel. De atleet van HAC’63 liep zelfs beter dan zijn outdoor record. Alle drie atleten wilden kijken hoe een indoorwedstrijd bevalt. En dit beviel ze waarschijnlijk wel goed, want ze hebben na afloop van de 800 meter besloten zich te gaan inschrijven voor het NK.

Wie zich al wel had ingeschreven was Rob van der Graaf. Rob was de oudste deelnemer op de 1500 meter, maar liet zich hierdoor niet gek maken en liep een sterke race. Uiteindelijk kwam hij in een nieuw clubrecord over de finish na 4:49.47 minuten.  Van der Graaf ziet hiermee zijn kansen op het NK masters toenemen en kan worden beschouwd als een outsider voor het podium.

Ook kogelstootster Charlene Okken kan met een goed gevoel terug kijken op de wedstrijd. De atlete die niet zo’n hele goede voorbereiding op het NK kent zat lekker in de wedstrijd. De gehele wedstrijd stootte ze rond de 13,5 meter en was daarmee zeker van een vierde plaats. Maar een goed geplaatste krachtige stoot van 13.97 meter in de vijfde ronde zorgde ervoor dat ze haar beste prestatie van het seizoen neerzette. Het was echter helaas net niet genoeg om ook daadwerkelijk een podiumplaats op te eisen.

Tekst:  Remco Bos

Reacties