Korte kerstwandeling rond Mariakerk

Foto: Advent ReelMinistryEUM Foter.com CC BY

Op weg naar Kerst –  Een korte wandeling rond de Mariakerk

De tijd vanaf de intocht van Sinterklaas tot het begin van het Nieuwe Jaar is voor de meesten van ons hectisch. Om in deze drukke tijd een rustpunt in te lassen, heeft de Protestantse gemeente Ruinen een korte wandeling rond de Mariakerk aan de Brink uitgezet. De bedoeling is dat u hier even tijd voor uzelf kunt nemen en vooruit kunt kijken naar het naderende Kerstfeest. De wandeling is opgezet naar een idee, dat in 2014 in Kleinwalsertal in Oostenrijk is uitgevoerd.

Op het erf van de kerk bevinden zich  6 taferelen, een 7e vindt u in de kerk. In een boekje, dat u ook in de kerk kunt vinden, wordt een omschrijving van de taferelen gegeven.

De Mariakerk is hiervoor extra geopend op iedere Adventszondag , dus op zondag 6 december, zondag 13 december en op zondag 20 december, alle keren van 14.00 – 16.00 uur.

Ook is de Mariakerk geopend tijdens de Heerlijkheid Ruinen op zaterdag 12 december van 15.00 – 20.00 uur.

Om het extra aantrekkelijk voor de kinderen te maken zal  er dan een echte herder in het veld staan (met echte schaapjes!).

De toegang is vrij .   

In de kerk kunt u vrijwillig een gift achterlaten, die ten goede zal komen aan mensen, die van huis en haard verdreven zijn, zonder te letten op geloof of afkomst. Ook kunt u een kaarsje aansteken voor mensen , die bijzonder in uw gedachten zijn in de Kersttijd.

 

Reacties