Aismé totaal verrast door bezoek Timor

https://youtu.be/cv2givuJ3rE

Totaal verrast was ze. En dat was te zien. Ineens stond daar Timor, DE Timor voor de deur!

Aangemoedigd door haar schoonmoeder stuurde Aismé filmpjes in naar Timor’s Thuis Challenge, een onderdeel van het nieuwe maar nu al razend populaire programma Dance Dance Dance van RTL. Aismé, geboren in Hilversum maar getogen in Zuidwolde won uiteindelijk van duizenden andere inzendingen en mag naar Los Angeles om daar een master class van Timor Steffen te volgen.

Aismé, die een gedegen en zware dansopleiding bij Lucia Marthas in Groningen achter de rug heeft, danst al zo lang als ze zich heugen kan. Het is een allesoverheersende passie en op dit moment geeft ze die bijna alle dagen van de week door aan de jeugd van De Wolden in haar streetdance-lessen bij de plaatselijke gymnastiekverenigingen.

9 2

Als we komen kijken, is de les van de jongsten nog bezig. Een afwisseling tussen spelletjes en dansen waarbij Aismé voor een brede spiegelwand voordanst en de kleintjes in hun roze joggingpakjes en stoere leggings hun uiterste best doen om die lenige juf Aismé te volgen.

DSC_0956  DSC_0953 DSC_0951

In de les van de oudere meisjes danst Aismé op hun verzoek haar winnende dans nog een keer. Meteen daarna mogen de meiden zelf aan de slag. Aismé weer soepel als een elastiekje voor de spiegel en verrassend snel kunnen de meiden al een heel eind met haar mee dansen.

10

Aismé vertelt dat ze zelf ooik ooit zo begonnen is. “Als ik met vriendinnetjes speelde, liet ik ze aftellen: 1, 2, 3 en dan liet ik me zo in een spagaat vallen!” Lenig dus. En inderdaad, ze kon al dansen voordat ze kon lopen. Geen wonder dat ze er nu uitsprong bij de Thuis Challenge van Dance Dance Dance, zou je zeggen.

11

7

Zelf was ze daar niet zo van overtuigd. “Mijn schoonmoeder heeft me aangespoord hoor, die zei: doet het nou maar! Nou ja en na de uitzending, toen ze de winnaar bekend maakten, toen geloofde ik het eerst eigenlijk niet. Er stond wel: Prijswinnaar Aismé de Beer, maar ik dacht dat ik misschien wel een derde of een tweede prijs had of zo”, lacht ze.

Het besef moest nog even doordringen, maar daarna is ze het ook echt even gaan vieren. En natuurlijk kwam RTL ook bij Aismé thuis filmen. Nietsvermoedend liet Aismé de tuin zien waar ze haar filmpjes opgenomen had en de gymzaal waar ze les geeft. De camermannen mompelden iets over nog even buiten filmen en Aismé wachtte in huis tot ze weer terug kwamen. Maar toen er aangebeld werd, stond er heel iemand anders voor de deur… Ze viel bijna letterlijk achterover van verbazing. Daar stond Timor! “Ik was zó verbaasd! Ik had het echt niet door dat hij zou komen. Later hebben we natuurlijk samen gedanst, dat was ontzettend leuk.”

aisme

En nu krijgt Aismé het druk, maar daar ziet ze niet tegenop, in tegendeel, ze kijkt er enorm naar uit en hoopt dat ze snel naar de gewonnen Masterclass in Los Angeles mag. Uiteindelijk is de droom van elke danser en danseres natuurlijk om met dansen de kost te kunnen verdienen en misschien wel meer dan alleen de kost, en die droom komt nu voor Aismé ineens een stuk dichterbij.

5

“Het liefst zou ik natuurlijk alleen maar dansen, dat lijkt me echt te gek. Maar voorlopig wacht ik even af wat er allemaal op me af komt. Vandaag kreeg ik allemaal bloemen en kaartjes van mijn leerlingen, zo lief. Ik geniet er echt enorm van. Iedereen leeft zo leuk mee!”, zegt ze blij. Nog even op de foto met de meidengroep die ze na de herfstvakantie ook les gaat geven. De meiden zijn opgetogen: zij krijgen straks les van de enige echte winnaar van de Timor Thuis Challenge: Aismé de Beer!

Lees ook:

DSC_1041

 

Reacties