Samen lezen in de bieb

Foto: shingleback Foter CC BY

De dreumesuurtjes van het project BoekStart/Boekenpret gaan vanaf 2 september weer van start. In de bibliotheken in De Wolden komen ouders met hun dreumesen naar het gezellige en interactieve voorleesuurtje.

Het dreumesuurtjes is een activiteit van bibliotheken De Wolden en wordt gefinancierd door de gemeente. Deelname is gratis.

dreumesboek2shingleback  Foter CC BY

De meeste ouders vinden het leuk om contact te hebben met andere ouders van jonge kinderen. Dat kan tijdens het dreumesuurtje in de bibliotheek bij u in de buurt. Tijdens het dreumesuurtje in de bibliotheek staat het plezier in (voor)lezen voorop, want wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel van jonge kinderen en breiden hun woordenschat uit.

Dreumesboek4Lars Plougmann  Foter  CC BY-SA

Naast het voorlezen wordt er gezongen, gespeeld met boekjes en geknutseld. Een keer in de maand bent u samen met andere ouders en hun dreumesjes van 1 tot 2 ½ jaar van harte welkom. Ook opa’s en oma’s of gastouders met hun dreumesen zijn van harte welkom!
De eerste uurtjes in het nieuwe seizoen vinden plaats op:
Bibliotheek Zuidwolde woensdag 2 september (9.30-10.30 uur)
Bibliotheek De Wijk maandag 14 september (10.00-11.00 uur)
Bibliotheek De Wijk dinsdag 15 september (9.30-10.30 uur)
Bibliotheek Ruinerwold vrijdag 18 september (10.00-11.00 uur)
Bibliotheek Ruinen woensdag 23 september (10.00-11.00 uur)
Bibliotheek Zuidwolde vrijdag 25 september (9.30-10.30 uur)

dreumesboek3quinn.anya  Foter  CC BY-SA

Onder de koffie is er tijd om met elkaar ervaringen uit te wisselen en aan het eind kunt u met uw kind een (stevig) prentenboekje uitzoeken. Het gekozen boek mag mee naar huis en kan op het volgende dreumesuurtje weer worden ingeleverd.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht bij Jeanet Drent, bibliotheek Ruinerwold, tel. 088-0128445 (dinsdagmiddag en –avond, donderdagmiddag en –avond en vrijdagmiddag) of via [email protected] o.v.v. dreumesuurtje.

  dreumesboek1

Reacties