Boerderijenfietstocht gooit het over andere boeg

Foto: Stichting Boerderijenfietstocht

Overal in de Wolden hangen ze: de prachtige posters in “retro”- stijl van de Boerderijenfietstocht 2105. Het thema van dit jaar is “Boerderijenfietstocht, maar dan anders”.

Aan het weer zal het niet liggen want er wordt redelijk zonnig en droog weer met af en toe een bui voorspeld en een niet te hoge temperatuur. Reden te over om eens op de fiets te stappen voor een verrassende en afwisselende fietstocht.Voor de 2e maal organiseert de stichting boerderijenfietstocht “….. maar dan anders” een fietstocht van ±40 km langs verschillende locaties.

kaart

Kidsroute

Ook is er weer een kidsroute, vorig jaar deden hier 250 kinderen aan mee, dat vond de organisatie “250 redenen om met deze tocht van ± 30 km door te gaan”.
Vorig jaar ging de tocht richting Koekange en Echten, dit jaar juist de andere kant op nl. richting Dedemsvaart en Balkbrug.

kalkovens

Veldzicht

In Dedemsvaart kunnen de Kalkovens en een theater in een gashouder worden bezicht, daarna loopt de route langs de “Veldzichthoeve”. Deze boerderij is onderdeel van FPC Veldzicht.
Op het terrein van Veldzicht word de gezamenlijke lunch gebruikt en bestaat er de mogelijk om een excursie onder begeleiding van een gids te maken naar de vroegere bedelaarskolonie Ommerschans.

veldzichthoeve

Oud Avereest

Daarna gaat het  richting Oud Avereest waar het Overijssels Landschap de fietsers  welkom heet in het bezoekerscentrum ‘’het Wheem” tevens kan een bezoek worden gebracht aan de onlangs gerestaureerde kerk van Oud Avereest. En tot slot loopt de route naar de beheersboerderij van het Drents landschap op de Pieperij.

Voor de kids staat er dit jaar heel wat anders op het programma. Zij brengen een bezoek aan de praktijk van de dierenarts op den Kaat.

denkaat

Op Veldzicht krijgen zij ook de lunch en de kids brengen daarna een bezoek aan het zwembad van Balkbrug (dit zwembad kunnen ze later ook nog een keer uitproberen).

zwembad

Bij het bezoekerscentrum ’’De Wheem ‘’ kunnen ze het belevingspad bezoeken. Tot slot stelt de Fam. Zanting de meefietsende kinderen in de gelegenheid om hun boerderij te bezoeken.

zanting

Fietstocht 2015

De Boerderijen Fietstocht “….. maar dan anders”

Start vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur

Kosten € 7.50 p.p
Kinderen t/m 12 jaar € 3.50 p.p.

 

 

Reacties