Stormachtig eind van derde dag CH De Wolden

De Pandrik Prijs, “Championat van Veeningen” kreeg zaterdagmiddag een stormachtig eind. Aan het eind van de reguliere wedstrijd over hindernissen van 1.40 m. was de storm zodanig opgestoken, dat de elf voor de barrage geplaatste combinaties besloten af te zien van het rijden van die barrage. Het prijzengeld dat op de deelnemers lag te wachten, werd onder de elf barragekandidaten verdeeld.

Hindernissen waaien plat voor ze gesprongen kunnen worden
Hindernissen waaien plat voor ze gesprongen kunnen worden

 

Na het basisparcours had Angelique Hoorn de snelste tijd op de klokken gezet: 69.38. Dat deed zij met Chakato HBC (Ukato x Libero H).

De Businessclub CH De Wolden Prijs werd nog wel tot het eind verreden. Dat was een wedstrijd tabel A over 1.30 m. met ingebouwde barrage. Van de 49 deelnemers mochten er tien de ingebouwde barrage rijden en van hen was het Marianne Boerema die de overwinning voor zich opeiste. Boerema wist de beslissende ronde met Valentio (No Limit x Voltaire) te voltooien in 31.82 seconden en bleef daarmee Mark Bunting tweetiende van een seconde voor. Bunting reed op Calvaro B (Calvaro Z x Ohorm) en kwam tot 32.03 seconden. Tessa Hoeksema deed tweeënhalve seconde langer over de beslissende rit. Met Biacci (Indoctro x Grandeur) reed de Groningse amazone naar 34.55 en werd derde. Er werd in verband met de weersomstandigheden geen prijsuitreiking gehouden.

Ook iin weer en wind wordt er streng gecontroloeerd: "may I check your boots please?"
Ook in weer en wind wordt er streng gecontroleerd: “may I check your boots please?”

DSCF3067 (Medium)

Het concours hippique CH De Wolden gaat zondag haar laatste dag in. Aan het eind van die wedstrijddag is er een Grote Prijs, waarin alle buitenlandse en Nederlandse toppers uitkomen. Ook Jur Vrieling, de winnaar van de Grote Prijs een week geleden, doet mee aan deze barrage. Hij kan geschiedenis schrijven, want het is nog nooit iemand gelukt de twee Grote Prijzen van CH De Wolden in een jaar te winnen.

DSCF3049 (Medium)

Ook zal morgenmiddag een dressuurclinic worden verzorgd door Adelinde Cornelissen. De toegang bij het CH De Wolden is ook zondag helemaal gratis.

DSCF3059 (Medium)

 

 

Reacties