Sint verwelkomt honderden blije koppies in Zuidwolde

Volle bak in Zuidwolde.
Volle bak in Zuidwolde.
Foto: OVZ

Zuidwolde – Het Kerkplein in Zuidwolde zag zaterdag zwart van de mensen. Tegen 15.00 uur kwam Sinterklaas in Zuidwolde aan op het Kerkplein met twee jeeps vol pieten. Dit jaar geen intocht of lichtjesparade maar een groot Sinterklaasfeest, georganiseerd door Ondernemersvereniging Zuidwolde. Er kwamen honderden kinderen met hun ouders en grootouders op af.

Sportpieten en danspieten kwamen aan op steps, bakfiets en duofiets. Niet alle pieten deden fanatiek mee, er waren stiekem ook een paar pieten met hun telefoons en computerspelletjes op de als podium gebruikte trailer gekropen. Locoburgemeester Gerrie Hempen verwelkomde Sinterklaas. Ze was heel blij dat hij ook dit jaar een bezoek bracht aan Zuidwolde. Sinterklaas merkte op dat niet alle pieten fanatiek meededen, sommigen waren druk in de weer met een schermpje in de hand. Op de vraag aan de kinderen in het publiek of zij dit ook zo lang konden, gingen veel handen de lucht in. Sinterklaas vond dat toch erg ongezellig en riep de hulp in van de anti-schermpjes-piet. Die pakte kordaat de telefoons af en vermaande de pieten dat ze moesten bewegen, want bewegen is gezond! De danspieten kwamen op het podium en dansten met de vele honderden kinderen het lied Bewegen is gezond. Zelfs bij de ouders gingen de heupen los.

Sinterklaas verraste presentator Marjan Steenbergen met een bos bloemen, zij zit al 20 jaar in de organisatie van het Sinterklaasfeest.

Een stempelkaart

Kinderen konden een stempelkaart, die ze op school hadden ontvangen, gebruiken voor de vele spelparcourtjes die waren uitgezet in samenwerking met de sportverenigingen. Zo was de korfbalvereniging aanwezig, waar je pakjes door de verschillende groottes en hoogtes van de korf kon gooien. Er was een zakloop-parcours, pakjes gooien, een behendigheidsparcours en bij de voetbalvereniging kon je tegen een bal trappen, zo hard als je kon. Bij de tennisvereniging kon je met een racket al slingerend om de pionnen, de bal in de schoorsteen gooien. Overal stonden lange rijen, maar dat vonden de kinderen niet erg want de pieten kwamen regelmatig langs met wat pepernoten.

Tussendoor klonk er een paar keer een sirene, dat betekende dat er weer gedanst kon worden op het podium waar de danspieten samen met de kinderen de bijbehorende dansbewegingen deden. Voor de allerkleinsten was er een voorleeshoek ingericht waar twee dames om en om een spannend sinterklaasverhaal vertelden. En als je dan toch koud geworden was, was er warme chocolademelk.

Het feest werd helemaal compleet toen de kinderen de ingeleverde stempelkaart ruilden voor een mooie gekleurde bal, mede gesponsord door het Sportakkoord De Wolden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen