Bouw van het Huus voor Sport en Cultuur schiet goed op

Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde.
Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Het Huus voor Sport en Cultuur krijgt steeds meer vorm. Van de buitenkant is te zien dat het houten rasterwerk er al aan zit, wat een bijzondere uitstraling geeft. Binnen is de nieuwe sportvloer gelegd, na de herfstvakantie kan hier al worden gesport.

Op 20 oktober verandert het HSC officieel van eigenaar. Stichting Huus voor Sport en Cultuur wordt de eigenaar van het HSC. Dit voorstel heeft de gemeenteraad 28 september unaniem aangenomen. Stichting Huus voor Sport en Cultuur is speciaal opgericht voor het beheer en eigenaarschap van het gebouw.

Start buitenwerkzaamheden

Op 16 oktober wordt begonnen met de werkzaamheden aan de buitenruimte rondom het Huus. Zo komt het HSC af voor de uiteindelijke oplevering in de zomer van 2024. Voor omwonenden organiseren de projectleiders een inloopavond in oktober. Deze omwonenden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging met nadere informatie.

Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde.

Vanaf maandag 30 oktober wordt het Huus na de noordelijke herfstvakantie stap voor stap in gebruik genomen. Het Huus opent haar deuren voor de sportverenigingen die eerder gebruikmaakten van de blaashal. Maar dat gebeurt beperkt. Dat betekent dat er een maximum op het aantal sporters is, en dat toeschouwers helaas nog niet welkom zijn. De sanitaire voorzieningen zijn op dat moment nog steeds beperkt. Daar wordt najaar 2023 aan gewerkt, met het oog op de volledige opening in van het pand januari 2024.

Goed beheer begint met een goede voorbereiding. Daarom heeft de stichting al een splinternieuwe website voor het Huus online. Op www.hsc-zuidwolde.nl is alle informatie te vinden die gebruikers en geïnteresseerden nodig kunnen hebben.

Naamwedstrijd

Omdat het Huus voor ons allemaal is bedoeld, heeft de stichting bedacht om een naamwedstrijd te starten. Iedereen uit gemeente De Wolden kan via de website een goede naam inzenden. De winnaar mag het pand met de nieuwe naam officieel openen! Kijk op www.hsc-zuidwolde.nl om ook mee te doen. Op dit moment zijn er al meer dan 50 inzendingen ontvangen.

Lees ook: Gemeente draagt eigendom Huus veur Sport en Cultuur over 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen