Marjelle Barneveld gaat verder na Scaladrama: Kunst maken bij Kunstmakerijk

Marjelle Barneveld.
Marjelle Barneveld.
Foto: Eigen foto

Berghuizen – Heel veel kinderen en jongeren hebben door de jaren heen de weg naar de Ateliers bij Scala gevonden. Dat kan niet zomaar stoppen vindt Marjelle Barneveld, kunstenares uit Berghuizen.

„Om ook komend seizoen weer veel mooie dingen te kunnen maken, heb ik Kunstmakerijk opgezet, mijn eigen onderneming met heel veel leuke cursussen en projecten. Kunstmakerijk met een ‘K’ op het eind, want we maken kunst en kunst maken geeft je een rijk gevoel. Het is iets van jezelf en dat maakt elk kunstwerk bijzonder.”

Ook haar voormalige collega’s, die voorheen muziek-, dans- of theaterles bij Scala gaven, gaan vaak door met een eigen praktijk. „Om goed samen te kunnen werken en elkaar te versterken in wat we doen, vormen we samen Blink, het kunstcollectief van Zuidwest Drenthe”, vertelt Barneveld.

Ruimtelijke werken

Vanaf 20 september starten de beeldende cursussen door Barneveld voor kinderen die genieten van alles wat met tekenen en schilderen te maken heeft. „In sommige cursussen wordt het tekenen en schilderen afgewisseld met ruimtelijk werken, zoals bijvoorbeeld met klei of karton. Maar bij bijvoorbeeld ‘Tekenen en meer’ draait het om het platte vlak. Goed leren kijken, composities kiezen of kleurcombinaties maken, alles komt aan bod om te leren hoe je een eigen kunstwerk kunt maken.”

Speciaal voor de jongeren zijn er de jongerenateliers, volgens Barneveld een fijne plek om met leeftijdgenoten samen kunst te maken en een eigen stijl te ontwikkelen. De cursist krijgt altijd een thema aangereikt plus uitleg over beeldaspecten en materiaal en techniek, maar er is ook veel ruimte voor individuele stijl en persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie graag wil kennis maken is er woensdagmiddag 13 september een gratis proefles voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor meer informatie en aanmelding: www.kunstmakerijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen