Echte(n) Doedag brengt veel gezelligheid met zich mee

Echten – Kindcentrum ’t Echtenest had iets te vieren en daarvoor pakte de school  vrijdagmiddag groots uit met de Echte(n) Doedag. Deze middag stond in het teken van ‘groene activiteiten’, iets wat uitstekend past bij de visie van de school.

’s Middags zocht Betty Linthorst (IVN Drenthe) met de bovenbouwkinderen naar waterdieren in de vijver in het speelbos. Deze werden in bakken met water op het plein tentoongesteld en konden worden bekeken en onderzocht met behulp van zoekkaarten.

Wie de feestelijke middag bezocht, kon meedoen aan verschillende activiteiten. Zo kon er kruidenboter worden geschud bij educatieboerderij Straathof, die daarna kon worden uitgesmeerd op het eigen boven het vuur gebakken broodje. Ook kon worden gesport, was er een springkussen aanwezig voor de jongere bezoekers, kon een vogelnestje worden gekleid en de mascottes van vakantiepark De Westerbergen versierden de kinderen met glittertattoos en schmink.

Dromenvanger

Aan weer een andere tafel maakte je van een twijg je eigen natuurlijke dromenvanger of timmerden de kinderen een nestkastje in elkaar. Een heerlijk ritme trommelen met stokken op een emmer en een spin knutselen in een web van takken was ook een geliefde activiteit.

Tussendoor kon worden gesmuld van een heerlijk ijsje van hoeve Sonneclaer en bakten oma’s knapperige knieperties. De feestelijke Doedag was een succes: de opkomst was groot, het weer was goed en de gezelligheid was volop aanwezig. „We hebben met elkaar laten zien wat voor maatschappelijke waarde de school heeft in het dorp”, aldus de leerkrachten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen