Volle bak bij dialoog over Blijdenstein, maar wat levert het op?

Ruinerwold – Dorpshuis de Buddingehof in Ruinerwold zat weer goed vol, dit keer tijdens de dialoogbijeenkomst van de gemeenteraad van De Wolden over de verkeerssituatie in- en rond Blijdenstein. Het wordt daar steeds drukker – uitbreiding Hoge Akkers en bouw 125 woningen op Ruinerwold-Zuid –  en veel verkeer rijdt nog steeds te hard.

Daar ging het donderdagavond over, onder leiding van de raadsleden Peter groot en Anneke Assink. Er werd goed met elkaar gesproken en door zo’n vijftien groepjes werden de oplossingen ingetekend op grote kaarten van het gebied. Een weg vanaf de brug over de Wold Aa in rechte lijn naar Hoge Akkers? Wat te denken van de optie om vanaf het viaduct over het spoor bij de Oosterbroekenweg rechtstreeks naar de Hoge Akkers te gaan, achter Kraloo langs?  Of toch voorbij Kraloo met een slinger naar de Westerweiden, waar die nieuwe weg uitkomt bij de waterberging, die eigenlijk riooloverstort is. En moet de hulp van de gemeente Meppel en de provincie Drenthe worden verwacht, of kan alles op eigen grondgebied?

Voor een minder lastige oplossing kan binnen drie jaar alles geregeld zijn, maar dat is volgens een aantal aanwezigen niet ideaal. Als je langer de tijd neemt, kun je toch met Meppel en Drenthe gaan sparren, alleen is de vraag wat Meppel er mee opschiet.

Burgerinitiatief

Henk van Netten was de initiatiefnemer van een burgerinitiatief richting gemeenteraad die tot deze dialoogavond leidde, hij kreeg vooraf de vraag voorgelegd wat zijn verwachtingen waren. „Vanwege alle steun gaan we er vanuit dat er voor de zomer een concreet voorstel ligt voor een nieuwe ontsluitingsweg. Die kan bij de brug beginnen en dan recht op Hoge Akkers aan, de aanleg kan tegelijk met de uitbreiding van Hoge Akkers aangepakt worden.” Hoe snel het proces nu gaat, ligt mede aan de gemeenteraad. De dialoogbijeenkomst is er voor om de raadsleden van informatie te voorzien, op basis daarvan spreekt de raad binnenkort opiniërend over dit onderwerp.

Lees ook Update: Tijdelijke verkeersdrempels Blijdenstein alweer weg na klachten

Of voor een uitgebreid verslag van de dialoogbijeenkomst (premium) https://meppelercourant.nl/regio/Deelnemers-aan-dialoogbijeenkomst-in-Ruinerwold-snelle-oplossing-voor-Blijdenstein-misschien-niet-de-beste-28219610.html

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen