Update: Tijdelijke verkeersdrempels Blijdenstein alweer weg na klachten

Plaatsing verkeersdrempels.
Foto: Henk van Netten

Ruinerwold – De maandag in de weg Blijdenstein geplaatste verkeersdrempels zijn vandaag alweer weggehaald door een medewerker van de gemeente. Eén van de vijf buurtbewoners was het niet eens met het plaatsen van drempels en heeft na één nacht bij de gemeente geklaagd over trillingen en geluidsoverlast.

Met name karretjes, vrachtwagens en landbouwverkeer zorgen voor veel geluid. Ook een transportfirma heeft geklaagd, waarop de verantwoordelijke ambtenaar opdracht gegeven de drempels weer weg te halen. ‘Veel liever hadden wij gezien dat het verkeer tenminste een week er aan had kunnen wennen. Al was het maar dat twee van de drie huishoudens die pal aan de weg staan wél tevreden waren over die eerste 24 uur’, aldus omwonende Henk van Netten. ook werd een geïrriteerde automobilist waargenomen die uit onvrede vol en langdurig op zijn claxon drukte.

Eerste stap

Het zou de eerste stap naar een verkeersveiliger Blijdenstein geweest moeten zijn. Maandagmorgen werden de door de wethouder toegezegde tijdelijke verkeersdrempels geplaatst en tevens is een matrixbord opgehangen.

De buurt had hier zelf op aangedrongen en hoopte dat dit effect zou hebben en er rustiger zou worden gereden. Ze sparaken echter direct ook al de hoop uit dat de drempels niet voor extra geluidsoverlast zouden zorgen door rammelende aanhangwagens en optrekkende of remmende voertuigen. Dat het al na één dag teruggedraaid zou worden, hadden deze bewoners ook niet gedacht.

Plaatsing verkeersdrempels Blijdenstein.

Zo gauw mogelijk

Het ging om een tijdelijke oplossing en wat de bewoners betreft moet er zo gauw mogelijk een goede ontsluiting van de Hoge Akkers komen en wel om Blijdenstein heen. De bewoners zwengelden de discussie aan door met burgerinitiatief dat in de gemeenteraad werd besproken. Daar werd vastgesteld dat het niet alleen om de weg door Blijdenstein zou moeten gaan, maar dat het gezien moet worden in het algehele plaatje van de nieuwbouw op Ruinerwold-Zuid en de uitbreiding van bedrijfsterrein Hoge Akkers, inclusief de ontsluiting daarvan.

 

Reacties

Cookieinstellingen