Wilde zomerweken Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Ruinen, Drenthe, Nederland, Europa
Foto: Natuurmonumenten.nl

Zonnestralen weerkaatsen in het ven. De vlinders fladderen tussen de kleurrijke bloemen in de vlindertuin en vogels fluiten hun mooiste lied. Het is weer zomer!

Bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld starten de Wilde Zomerweken. Kinderen kunnen samen met hun ouders of grootouders op avontuur gaan.

In de periode van 6 juli tot en met 14 augustus zijn er iedere dag leuke activiteiten. Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor een actueel aanbod op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld of kom langs bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen.

Themadagen

Iedere werkdag tussen 11.00 en 15.00 uur organiseert Natuurmonumenten leuke natuuractiviteiten voor kinderen met iedere werkdag een ander thema. Maandag staat in het teken van waterdiertjes. Kinderen gaan met een schepnetje vissen in het ven en proberen de gevangen diertjes een naam te geven. Dinsdag is het avonturendag. Samen met hun ouders lopen kinderen een route met een kompas en leren onderweg vuur maken. Woensdag staat in het teken van bijen, waarbij insectenhotels worden gemaakt. De imkers van de Ruiner Imkervereniging staan met een stand op het plein en nemen bezoekers mee naar de bijenstal. Iedere donderdag gaat een gids op zoek naar diersporen en neemt men zelf een dierspoor mee naar huis. Vrijdag is het speurtochtendag. Op deze dag is er keuze uit verschillende speurtochten voor jong en oud.

Speelnatuur

Wie nog nooit door een bramentunnel heeft gekropen, of in een wilgenhuttendorp heeft gespeeld, kan bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld het hart ophalen. Hier ligt speelnatuur waar kinderen op avontuur gaan. Zelf water uit de grond pompen en in plassen springen geeft het echte OERRR gevoel. Het bos tegenover het bezoekerscentrum biedt een uitstekende mogelijkheid om zelf hutten te bouwen. Kortom, er is van alles te beleven.

Huifkartochten en wildwandelingen

In de zomerperiode worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Op dinsdag en woensdag vertrekken huifkartochten naar de heide en naar de Anserdennen. Men kan mee met een gids tijdens de reeënwandelingen. En speciaal voor kinderen en hun ouders zijn wildwandelingen georganiseerd. Vooraf aanmelden voor deze activiteiten is nodig.

 

    

Reacties