Naar schatting 375.000 euro nodig voor hulp aan Nikita

Nikita even buiten met moeder Brenda.
Nikita even buiten met moeder Brenda.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Van 180.000 naar 255.000 euro, het bedrag dat nodig zou zijn om Nikita Heuvelman uit Zuidwolde weer een normaal even te gunnen. Maar ook dat laatste bedrag volstaat niet, de schattingen zijn nu dat maar liefst 375.000 euro nodig is om alle operaties en behandelingen in de Verenigde Staten te kunnen betalen.

De stijging heeft te maken met de extra operaties die uitgevoerd moeten worden, de extra onderzoeken, extra infusen en een ongunstige wisselkoers tussen dollar en euro. Bovendien verblijven Nikita en haar familie al veel langer in de VS dan verwacht.

Heftige afwijking

Nikita heeft een ernstige aangeboren afwijking, namelijk het Ehlers Danlos Syndroom. Dit is een heftige afwijking in het bindweefsel, wat zich onder andere uitte bij haar nekwervels. Daardoor kon haar nek het hoofd niet meer dragen. De wervels drukten op de hersenstam, waardoor haar halsader en zenuwen bekneld raakten. Haar autonome zenuwstelsel was totaal ontregeld. Ze had enorm veel pijn en heftige neurologische klachten. Bij de eerste operatie werden de nekwervels door middel van donorbot met daaroverheen plaatjes met schroeven aan elkaar bevestigd.

Het bestuur van de stichting ‘Nikita wil weer leven’ blijft zich ook inspannen om de benodigde euro’s binnen te halen, ook worden nog steeds zeer gevarieerde kavels via Facebook geveild.

Meer info: https://nikitawilweerleven.nl/ Doneren kan via deze site of rechtstreeks op  rekeningnummer: NL52 RABO 0190 1715 96

Lees ook Meer geld nodig voor behandeling van Nikita Heuvelman: nu 250.000 euro

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen